Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný mladý salát s avokádem a dresinkem tisíce ostrovů

Už jste někdy grilovali salát? Samozřejmě, rozpálený gril bude vždy hlavně doménou šťavnatého masa, ale překvapivě skvěle chutná i grilovaný salát! Pokud jste o ničem takovým ještě neslyšeli, podívejte se na video návod šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil salát z grilovaného baby gemu neboli srdíček římského salátu. Samotná příprava salátu je snadná, budete potřebovat kromě baby gemu akorát avokádo, rajčátka, lískové oříšky a balkánský sýr na ozdobení. Ušetřený čas tedy můžete věnovat přípravě dresinku – v tomto případě dresinku tisíce ostrovů, který se pro tento salát výborně hodí.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dresink tisíce ostrovů:

  • 6 × lžíce majonéza premium Kania
  • 4 × lžíce kečup Kania
  • 30 ml lák z okurek
  • 0,25 × červená paprika
  • 0,25 × žlutá paprika
  • 0,25 × zelená paprika
  • 50 g nakládané okurky Freshona
  • 35 g šalotka
  • 30 ml brandy
  • 20 ml ocet
  • 1 × lžička krupicový cukr Belbake
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Grilovaný salát:

  • 8 × salátová srdíčka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × avokádo
  • 16 × cherry rajčata mix barev
  • 200 g balkánský sýr Pilos
  • 30 g lískové ořechy Alesto
  • na ozdobu čerstvé bylinky

POSTUP

Dresink tisíce ostrovů připravíme smícháním majonézy, kečupu, láku z okurek, paprik nakrájených na kostičky, nastrouhané kyselé okurky, najemno nasekané šalotky, brandy, octa, cukru, soli a pepře.

Tip: Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte do dresinku u chilli.

Baby gem (salátová srdíčka) rozpůlíme a krátce (asi 1 minutu) opečeme v rozpálené zóně z obou stran. Grilované půlky salátu přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem.

Avokádo oloupeme, nakrájíme na měsíčky, které poklademe na grilovaný salát. 

Tip: Jak snadno oloupat avokádo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ochutíme připraveným dresinkem a dozdobíme cherry rajčaty, nadrobeným balkánským sýrem a pokrájenými lískovými ořechy, které jsme si předem nasucho v pánvi opražili. Nakonec doplníme čerstvými bylinkami dle chuti.

Tip: Pokud netrváme na vegetariánské verzi, přidáme ještě grilované krevety nebo jiné grilované maso.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 630 kcal, 13 g bílkovin, 23 g sacharidů, 50 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU