Špenátový salát s kefírem, jahodami a mákem

play Přehrát video recept
Špenátový salát s kefírem, jahodami a mákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud by všechna zdravá jídla vypadala jako tenhle salát, bylo by krásně na světě! Šéfkuchař Roman Paulus zvolil špenátové listy, mrkev a čerstvé bylinky – koriandr a petržel. Špenátový salát pak doplnil už jen mákem, jahodami a modrým sýrem. Společně s netradiční zálivkou z kefíru (nebo podmáslí) tak vykouzlil osvěžující a originální letní jídlo. Upravte si ho podle sebe – přidejte rajčátka, lněné semínko, nebo vyměňte plísňový sýr za kozí či balkánský. Pochutnáte si v každém případě!

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml kefíru
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • bio extra panenský olivový olej
  • 600 g baby špenátu
  • 100 g mrkve
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (koriandr, listová petržel)
  • 250 g jahod
  • 150 g sýru s modrou plísní Rival
  • 4 × lžíce praženého máku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 816 kJ / 1 150 kcal

Bílkoviny

67,50 g

Tuky

71,30 g

Vláknina

28,80 g

Sůl

6,40 g

Sacharidy

80,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z kefíru, soli, pepře, oleje a citronové šťávy připravíme dresink.

02.Špenát, mrkev na jemné proužky a nasekané bylinky smícháme dohromady.

03.Takto připravený salát naplníme do misky, posypeme nalámaným sýrem, zalijeme dresinkem a dokončíme kousky jahod a nasucho opraženým mákem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo