Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Špenátový salát s kefírem, jahodami a mákem

Pokud by všechna zdravá jídla vypadala jako tenhle salát, bylo by krásně na světě! Šéfkuchař Roman Paulus zvolil špenátové listy, mrkev a čerstvé bylinky – koriandr a petržel. Špenátový salát pak doplnil už jen mákem, jahodami a modrým sýrem. Společně s netradiční zálivkou z kefíru (nebo podmáslí) tak vykouzlil osvěžující a originální letní jídlo. Upravte si ho podle sebe – přidejte rajčátka, lněné semínko, nebo vyměňte plísňový sýr za kozí či balkánský. Pochutnáte si v každém případě!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na špenátový salát s kefírem, jahodami a mákem

  • 250 ml kefíru
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron (šťáva)
  • bio extra panenský olivový olej
  • 600 g baby špenátu
  • 100 g mrkve
  • hrst čerstvých bylinek (koriandr, listová petržel)
  • 200 g jahod
  • 150 g sýru s modrou plísní Rival
  • 4 polév. lž. praženého máku

POSTUP

Z kefíru, soli, pepře, oleje a citronové šťávy připravíme dresink.

Špenát, mrkev na jemné proužky a nasekané bylinky smícháme dohromady.

Takto připravený salát naplníme do misky, posypeme nalámaným sýrem, zalijeme dresinkem a dokončíme kousky jahod a nasucho opraženým mákem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU