Roman Paulus

Edamame fazole

Znáte fazole edamame? A víte, jak je použít? Podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistěte, jak tuto v asijské kuchyni oblíbenou pochoutku podávat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Co jsou edamame?

Jedná se o nedozrálé fazole sójových bobů, které se sklízí ještě v zeleném stavu. Je to předstupeň mezi zeleninou a luštěninami. Pocházejí z Asie a jsou oblíbenou pochoutkou zejména v Japonsku, Číně a Koreji. 

Benefity

Jsou bohaté na minerály a vlákninu, která podporuje trávení a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Mají vysoký obsah hodně bílkovin, takže jsou oblíbené mezi vegetariány. Navíc neobsahují ani moc kalorií, proto jsou ideální pro zdravé mlsání.

Jak je připravit?

Edamame fazole lze koupit vyloupané nebo jako lusky, které se vaří ve vodě (3–5 minut) nebo v páře (5 minut). Vaření v páře pomáhá zachovat více živin. Edamame fazole lze dochutit nejen solí, ale i chilli kořením česnekem nebo sezamovým olejem.

Použití v kuchyni

Edamame se skvěle hodí i do různých asijských pokrmů:

  • Jako samostatný snack – uvařené a osolené.
  • V salátech – přidávají texturu a rostlinné bílkoviny.
  • Do stir-fry – skvěle doplňují zeleninu i maso.
  • Do polévek a kari – dodají výživovou hodnotu i jemnou chuť.
  • Jako základ na pomazánky – mixované s citronem a kořením.
  • Do poké misek – třeba s lososem.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.