Znáte fazole edamame? A víte, jak je použít? Podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistěte, jak tuto v asijské kuchyni oblíbenou pochoutku podávat.
Znáte fazole edamame? A víte, jak je použít? Podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistěte, jak tuto v asijské kuchyni oblíbenou pochoutku podávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jedná se o nedozrálé fazole sójových bobů, které se sklízí ještě v zeleném stavu. Je to předstupeň mezi zeleninou a luštěninami. Pocházejí z Asie a jsou oblíbenou pochoutkou zejména v Japonsku, Číně a Koreji.
Jsou bohaté na minerály a vlákninu, která podporuje trávení a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Mají vysoký obsah hodně bílkovin, takže jsou oblíbené mezi vegetariány. Navíc neobsahují ani moc kalorií, proto jsou ideální pro zdravé mlsání.
Edamame fazole lze koupit vyloupané nebo jako lusky, které se vaří ve vodě (3–5 minut) nebo v páře (5 minut). Vaření v páře pomáhá zachovat více živin. Edamame fazole lze dochutit nejen solí, ale i chilli kořením česnekem nebo sezamovým olejem.
Edamame se skvěle hodí i do různých asijských pokrmů: