Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Dlouhé temné večery si přímo říkají o to, abyste si je něčím zpestřili. A přesně na to se výborně hodí recept na horkou čokoládu od šéfkuchaře Romana Pauluse! Kromě toho, že vás naučí, jak připravit samotnou horkou čokoládu z mléka, kakaa, skořice a samozřejmě kvalitní čokolády, zjistíte i jak ji dokončit před servírováním. Můžete do ní přidat i kapku amaretta a ozdobit ji čerstvou šlehačkou nebo hrstí marshmallows!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 407 kJ / 578 kcal
Bílkoviny
10,00 g
Tuky
46,90 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
0,16 g
Sacharidy
28,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mléko, smetanu, cukr, celou skořici, kakao a cukr zahřejeme v hrnci. Přidáme pecičky čokolády a rozpustíme.
: Rozpustit můžete i tabulkovou hořkou čokoládu. Experimentujte a zkuste do nápoje přidat čokolády různých příchutí.
02.Do hrnku dáme panáka amaretta a zalijeme připravenou horkou čokoládou. Dozdobíme ušlehanou šlehačkou a skořicí.
Místo skořice můžete šlehačku zasypat i kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.
03.Horkou čokoládu nalijeme do hrnku a zasypeme oblíbenými marshmallows.
Použít můžete jakékoli pěnové cukrovinky. Ať už klasické velké (které můžete flambovací pistolí lehce opéct) nebo v různých roztomilých tvarech či do hrnku ideální mini marshmallows.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT