Roman Paulus
Doba přípravy35 min.

Vánoční svařák

Voňavý svařák k Vánocům neodmyslitelně patří. Ale jaký je ten úplně nejlepší recept na tradiční svařené víno? Zkuste osvědčený recept od šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Horké víno ochucené skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a pomerančem vám rychle zachutná a proto se o klasický vánoční svařák podělte i s přáteli. Ukážeme tajný trik barmanů na to správné dochucení, tipy jak nevyvařit všechen alkohol i další nápady na méně tradiční ochucení svařeného vína. Zahřejte se s námi v duchu Vánoc!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vánoční svařák

  • 1 l červeného vína
  • 1 × bio pomeranč
  • ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 × lžička hřebíčku
  • 1 × lžička mleté skořice
  • 200 ml sirupu lesní směs
  • 50 ml medu
  • 50 ml horké vody
  • 4 × celé skořice na ozdobu
  • skleněný hrnek
  • (teploměr)

POSTUP

Pomeranč nakrájíme na plátky, 4 plátky si dáme stranou a zbytek do hrnce s červeným vínem. Přidáme muškátový oříšek, hřebíček, skořici a ovocný sirup. Horkou vodu smícháme s medem a až poté vlijeme do hrnce a celý nápoj prohřejeme zhruba na 60 °C. Během prohřátí vyzkoušíme chuť svařeného vína a dle potřeby dochutíme kořením, sirupem či citrusy. 

Servírujeme se skořicovou tyčinkou a plátkem pomeranče ve skleněném poháru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.