Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Žloutky, vanilkový sirup a kondenzované mléko vyšleháme do husté pěny. Pokud děláte více porcí, použijte kuchyňský robot.
Tip: Pokud ovšem připravujete kávu jen pro sebe, zvolte raději ruční mixér se šlehacím nástavcem.
Do sklenice nalijeme čerstvou překapávanou (ideálně vietnamskou) kávu, zalijeme vyšlehanou pěnou a posypeme špetkou skořice. Podáváme s dlouhou lžičkou.
Do hrnce nalijeme 500 ml vody, přidáme 500 g krupicového cukru a zrníčka z jednoho vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme pozvolna dokud nedosáhneme sirupové konzistence. Občas zamícháme. Sirup nalijeme do čistých sklenic, otočíme víčkem dolů, necháme vychladnout a skladujeme v lednici až několik měsíců.