Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Kořeněné dýňové latté

Dýňové latté je oblíbená podzimní pochoutka, která skvěle chutná a v sychravém počasí příjemně zahřeje. Nemusíte si ho ale dávat v kavárně, kde nepatří mezi nejlevnější nápoje – podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ho velmi snadno připravíte i sami doma! Budete k tomu potřebovat dýňové pyré a koření, našlehané mléko (to zvládnete i s obyčejným tyčovým mixérem) a kávu dle vaší chuti (nejlepší je espresso). Pak už vám bude zbývat se jenom rozhodnout, s jakými sušenkami si pumpkin spice latté vychutnáte.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Podle triků Kulinářské akdemie Lidlu si připravíme dýňové pyré (uvařená a rozmixovaná dýně) a domácí dýňové koření (nové koření, hřebíček, skořice, zázvor a muškátový oříšek). 

Připravíme i čerstvé dvojité espresso a našleháme mléko.

Tip: K našlehání mléka můžete použít k tomu vytvořený napěňovač mléka nebo vhodný kávovar. Pokud ani jedno nemáte, tak mléko zahřejte a prošlehejte ručním mixérem.

V misce promícháme teplé dýňové pyré s půlkou lžičky dýňového koření a třtinovým cukrem dle chuti. Směs nandáme do sklenice, zalijeme čerstvě našlehaným mlékem a následně uvařenou kávou.

Tip: Sklenici a dýňové pyré je dobré předem nahřát.

Povrch ozdobně zasypeme zbylým dýňovým kořením a podáváme ideálně s karamelovými sušenkami a čerstvě ušlehanou šlehačkou.

Před pitím nandáme šlehačku do drinku a promícháme.

Orientační nutriční hodnoty (1 dýňové latté bez sušenky): 278 kcal, 9 g bílkovin, 23 g sacharidů, 17 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.