Vločkový nákyp s jablky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Vločkový nákyp s jablky

Připravte si skvělý jablečný moučník s ovesnými vločkami. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g ovesných vloček Nordwaldtaler
  • 300 ml mléka Pilos (1,5 %)
  • špetka soli
  • 2 vejce "M"
  • 60 g cukru krystal Castello
  • 1 balení vanilinového cukru
  • 1 citron (kůra)
  • 300 g jablek
  • 1/2 lžičky mleté skořice Mikado
  • 50 g rozinek Suntree
  • 30 g másla + na vymazání formy
  • hrubá mouka Castello na vysypání formy
  • 2-3 lžíce cukru krystal Castello na pocukrovaní jablek (dle kyselosti jablek)
  • pečicí papír
  • kulatá pečicí forma (ø 24 cm)
  • potravinová fólie

POSTUP

Těsto

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli a vsypeme vločky. Za stálého míchání povaříme, až vločky změknou, a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků s z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou směs z vloček přendáme do mísy, přidáme žloutky našlehané s cukrem krystal, vanilinový cukr, citronovou kůru a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Nákyp

Do máslem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme polovinu těsta a navrstvíme omytá a oloupaná jablka, která jsme nastrouhali nahrubo. Jablka pocukrujeme, posypeme skořicí a překryjeme druhou polovinou těsta, do které vmícháme rozinky. Navrch nalijeme rozpuštěné máslo a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 30 minut.

Servírování

Vychladlý nákyp vyndáme z formy a krájíme na trojúhelníky.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU