Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá

Ochutnejte tu pravou Hanoi i u vás na zahradě! Jak si připravit grilované vepřové na vietnamský způsob ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí tradiční recept na vietnamské Bún Chá, jak snadno grilovat i tenké plátky masa a s čím autentické asijské mleté vepřové podávat. Nachystejte vepřovou plec, omáčku Nuoc Cham a asijské bylinky a vydejte se s námi za dalekými chutěmi z pohodní vašeho domova.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na vietnamské vepřové barbecue Bún Chá

  • 2 × lžíce cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 4 × šalotky
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce ústřicové omáčky
  • 3 × lžíce rybí omáčky
  • 500 g vepřové plece

Servírování

  • rostlinný olej
  • vietnamská omáčka Nuoc Cham na namáčení
  • 400 g vařených širokých rýžových nudlí
  • 2 × hrst sójových výhonků
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá asijská máta
  • čerstvá asijská bazalka

POSTUP

Nejprve si připravíme karamelový rozvar. 2 vrchovaté lžíce cukru dáme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat do hněda. Zalijeme 100 ml vody a svaříme do hustoty sirupu.

250 g libové vepřové plece nakrájíme na plátky a zbytek nahrubo nameleme.

Najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, šalotku a česnek smícháme s ústřicovou a rybí omáčkou a 4 lžícemi karamelového rozvaru. Asi půlku této marinády natřeme na plátky masa a zbytek zamícháme do mletého masa. Obojí necháme 1-2 hodiny odpočívat v lednici.

Ruce si pomažeme rostlinným olejem a z mletého masa tvarujeme malé karbanátky. Ty přendáme na mřížku a spolu s plátky vepřové plece opékáme z obou stran. Pokud nemáme gril na uhlí, můžeme si pomoci ke kouřové chuti flambovací pistolí.

Servírování:

Hotové vepřové podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, sójovými výhonky, bylinkami a v mističce zvlášť omáčkou Nuoc Cham na namáčení.

Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku Nuoc Cham k namáčení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU