Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve si připravíme karamelový rozvar. 2 vrchovaté lžíce cukru dáme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat do hněda. Zalijeme 100 ml vody a svaříme do hustoty sirupu.
250 g libové vepřové plece nakrájíme na plátky a zbytek nahrubo nameleme.
Najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, šalotku a česnek smícháme s ústřicovou a rybí omáčkou a 4 lžícemi karamelového rozvaru. Asi půlku této marinády natřeme na plátky masa a zbytek zamícháme do mletého masa. Obojí necháme 1-2 hodiny odpočívat v lednici.
Ruce si pomažeme rostlinným olejem a z mletého masa tvarujeme malé karbanátky. Ty přendáme na mřížku a spolu s plátky vepřové plece opékáme z obou stran. Pokud nemáme gril na uhlí, můžeme si pomoci ke kouřové chuti flambovací pistolí.
Hotové vepřové podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, sójovými výhonky, bylinkami a v mističce zvlášť omáčkou Nuoc Cham na namáčení.
Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku Nuoc Cham k namáčení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.