Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Vepřový perkelt se sušenými rajčaty

Maďarský perkelt je vlastně takový vzdálený příbuzný tradičního guláše. Jenom je díky přidání smetany o poznání jemnější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřový perkelt se sušenými rajčaty, která mu dodají zajímavý středomořský nádech. Naučíte se připravit jak základ, tak směs zakysané a sladké smetany, kterou perkelt na úplný závěr dokončíte. Jako přílohu můžete zvolit takřka cokoliv, co máte rádi. Inspirovat se můžete Marcelem Ihnačákem, který si vybral bulgur s bazalkou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × cibule
  • 125 g vepřové sádlo Pikok
  • 6 × stroužek česnek
  • 2 kg vepřová plec bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × hrst sušená rajčata Italiamo
  • 500 g kysaná smetana Pilos
  • 400 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g rajčatový protlak Kania
  • 2 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • voda dle potřeby
  • 500 g bulgur Golden Sun
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvá bazalka
  • 200 g kysaná smetana Pilos k podávání
  • kotlík s poklicí

POSTUP

Cibuli a sušená rajčata nakrájíme na menší kousky, maso na kostky, česnek a pálivé papričky bez semínek nadrobno. 

V kotlíku rozehřejeme vepřové sádlo, na kterém orestujeme cibuli s česnekem.  

Do kotlíku přihodíme maso a papričky, ochutíme solí, pepřem, promícháme a dále restujeme. Po chvíli do kotlíku přidáme protlak, sladkou mletou papriku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme teplou nebo vroucí vodou podle potřeby, důkladně zamícháme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Před dokončením perkelt ochutíme podle potřeby a zjemníme smíchanou sladkou a zakysanou smetanou.  

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a poté ochutíme solí, pepřem, nasekanou lahůdkovou cibulkou a bazalkou a pokapeme olejem. 

Vepřový perkelt servírujeme s bulgurem a ochutíme lžící zakysané smetany. Ozdobíme bazalkou a podáváme. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.