Kotlíkový krůtí guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recepty „z jednoho hrnce“ jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák tentokrát připravil recept na výborný kotlíkový krůtí guláš. Jeho základem je krůtí maso (můžete ho nahradit i kuřecím), drcená rajčata, brambory a houby – žampiony a hlíva ústřičná, ale pokud si zrovna nepochutnáváte na houbách, můžete se snadno obejít i bez nich. Odměnou za pár minut příprav a zhruba hodinu vaření (během které se můžete věnovat jiným věcem) vám bude hromada jídla a minimum špinavého nádobí. Tento recept na variaci krůtího guláše si tak snadno připravíte nejenom doma, ale i třeba na chalupě nebo klidně i v kotlíku na ohni.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg krůtích stehen bez kosti a kůže Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × cibule
  • 13 × stroužků česneku
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × lžíce mleté červené papriky Kania
  • 100 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 200 ml bílého suchého vína Soave
  • 425 ml krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 kg brambor
  • svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × dřevorubecký chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 254 kJ / 778 kcal

Bílkoviny

50,80 g

Tuky

22,70 g

Vláknina

12,90 g

Sůl

1,46 g

Sacharidy

87,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V kotlíku rozehřejeme olej, na kterém restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nasekaný česnek, sůl a pepř. Když je základ dozlatova opečený, do kotlíku vložíme maso nakrájené na menší kousky. Za občasného míchání restujeme do zatáhnutí. Potom postupně přidáme rozmarýn nasekaný nadrobno a mletou papriku, promícháme a krátce restujeme. Mezitím houby nakrájíme na menší kousky, vložíme do kotlíku a dusíme. Přilijeme víno, ochutíme solí, pepřem a krátce povaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Přidáme rajčata, brambory nakrájené na menší kousky a vodu. Vaříme přibližně hodinu, dokud všechno nezměkne.

Servírování:

02.Guláš podáváme posypaný nasekanou lahůdkovou cibulkou a s krajícem chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo