Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi chutě východních kuchyní? Vepřová plec podle Marcela Ihnačáka se jimi jenom hemží. Ochutnejte a připravte si tento vynikající pokrm.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 634 kJ / 1 108 kcal
Bílkoviny
49,30 g
Tuky
55,00 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
101,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Den dopředu namočíme cizrnu.
02.Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek, bobkové listy a restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný zázvor a necháme maso zatáhnout.
03.Přidáme kari koření, podlijeme bílým vínem a necháme povařit, až se odpaří alkohol. Mezitím přecedíme namočenou cizrnu a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka za občasného míchání 30–45 minut.
04.Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, přidáme nadrobno nasekaný tymián a dovaříme. Před dokončením přidáme listovou petržel, zalijeme smetanou a limetkovou šťávou a promícháme.
05.Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem přidáme basmati rýži, osolíme a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přikryje pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut. Do uvařené rýže před podáváním přidáme nasekanou pažitku a promícháme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT