Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Vepřová plec s kari omáčkou

Máte rádi chutě východních kuchyní? Vepřová plec podle Marcela Ihnačáka se jimi jenom hemží. Ochutnejte a připravte si tento vynikající pokrm.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 100 g cizrna Golden Sun
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • cibule
  • sůl Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • 3 × bobkový list Kania
  • 800 g vepřová plec Řezníkova čerstvá porce
  • mletý černý pepř Kania
  • 10 g zázvor
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 100 ml bílé suché víno
  • 500 ml voda nebo vývar
  • 200 ml kokosové mléko
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 1 × hrst listová petržel
  • 200 g smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • 0,5 × limetka (šťáva)

Rýže:

  • 500 g basmati rýže Golden Sun
  • 1000 ml voda
  • 1 × hrst čerstvá pažitka

POSTUP

1. Den dopředu namočíme cizrnu. 

2. Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek, bobkové listy a restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný zázvor a necháme maso zatáhnout. 

3. Přidáme kari koření, podlijeme bílým vínem a necháme povařit, až se odpaří alkohol. Mezitím přecedíme namočenou cizrnu a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka za občasného míchání 30–45 minut. 

4. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, přidáme nadrobno nasekaný tymián a dovaříme. Před dokončením přidáme listovou petržel, zalijeme smetanou a limetkovou šťávou a promícháme.

Rýže:

5. Do rozpáleného hrnce s olivovým olejem přidáme basmati rýži, osolíme a krátce orestujeme. Zalijeme vroucí vodou, přikryje pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut. Do uvařené rýže před podáváním přidáme nasekanou pažitku a promícháme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.