Cizrnová polévka s krůtím masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Cizrna chutná skvěle, když ji zpracujete do podoby hummusu, ale existuje i mnoho jiných receptů, o kterých možná ani nevíte. Jedním z takových je i ten na cizrnovou polévku s krůtím masem, který natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Zjistíte, jak správně připravit krůtí stehno a kořenovou zeleninu jako základ polévky. Pak už jde vše snadno – stačí přidat rajčatový protlak, bílé suché víno, zeleninový vývar a nakonec i samotnou cizrnu. Která nejenom že skvěle chutná ale také je skvělým zdrojem bílkovin!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g sušené cizrny Campo Largo
  • 1 kg krůtího stehna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 150 g celeru
  • 2 × mrkve
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × bobkové listy Kania
  • nové koření Kania
  • celý černý pepř Kania
  • 1 × lžička celého kmínu Kania
  • 100 g rajčatového protlaku Kania
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • 3 l zeleninového vývaru
  • 1 × lžička sušené majoránky Kania
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 141 kJ / 512 kcal

Bílkoviny

39,10 g

Tuky

25,30 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

28,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ideálně den předem (aspoň na 6 hodin) namočíme cizrnu do vody. Druhý den scedíme a propláchneme.

02.Krůtí stehno přepůlíme, ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém hrnci s olejem. Mezitím očištěný celer a mrkev nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jakmile maso získá zlatavou barvu, do hrnce přidáme nakrájený celer s mrkví. Ochutíme bobkovými listy, novým kořením a celým černým pepřem. K mírně orestované zelenině a masu přidáme nasekanou cibuli spolu s česnekem. Po přibližně 5 minutách přisypeme kmín a ochutíme protlakem. Promícháme a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a krátce vaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně dvě hodiny doměkka. Přibližně v polovině času vaření přidáme scezenou cizrnu a sušenou nebo čerstvou majoránku.

03.Jakmile je polévka hotová, maso vyndáme a obereme od kosti.

04.Cizrnovou polévku s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo