Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Cizrnová polévka s krůtím masem

Cizrna chutná skvěle, když ji zpracujete do podoby hummusu, ale existuje i mnoho jiných receptů, o kterých možná ani nevíte. Jedním z takových je i ten na cizrnovou polévku s krůtím masem, který natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Zjistíte, jak správně připravit krůtí stehno a kořenovou zeleninu jako základ polévky. Pak už jde vše snadno – stačí přidat rajčatový protlak, bílé suché víno, zeleninový vývar a nakonec i samotnou cizrnu. Která nejenom že skvěle chutná ale také je skvělým zdrojem bílkovin!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g sušené cizrny Campo Largo
  • 1 kg krůtího stehna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 150 g celeru
  • 2× mrkve
  • 1× cibule
  • 4× stroužky česneku
  • 4× bobkové listy Kania
  • nové koření Kania
  • celý černý pepř Kania
  • 1 káv. lžič. celého kmínu Kania
  • 100 g rajčatového protlaku Kania
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • 3 l zeleninového vývaru
  • 1 káv. lžič. sušené majoránky Kania
  • 1× hrst čerstvé listové petržele
  • velký hrnec
  • kovové sítko

POSTUP

Ideálně den předem (aspoň na 6 hodin) namočíme cizrnu do vody. Druhý den scedíme a propláchneme.

Krůtí stehno přepůlíme, ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém hrnci s olejem. Mezitím očištěný celer a mrkev nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jakmile maso získá zlatavou barvu, do hrnce přidáme nakrájený celer s mrkví. Ochutíme bobkovými listy, novým kořením a celým černým pepřem. K mírně orestované zelenině a masu přidáme nasekanou cibuli spolu s česnekem. Po přibližně 5 minutách přisypeme kmín a ochutíme protlakem. Promícháme a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a krátce vaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně dvě hodiny doměkka. Přibližně v polovině času vaření přidáme scezenou cizrnu a sušenou nebo čerstvou majoránku.

Jakmile je polévka hotová, maso vyndáme a obereme od kosti.

Cizrnovou polévku s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypanou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU