Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 141 kJ / 512 kcal
Bílkoviny
39,10 g
Tuky
25,30 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
28,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ideálně den předem (aspoň na 6 hodin) namočíme cizrnu do vody. Druhý den scedíme a propláchneme.
02.Krůtí stehno přepůlíme, ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém hrnci s olejem. Mezitím očištěný celer a mrkev nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jakmile maso získá zlatavou barvu, do hrnce přidáme nakrájený celer s mrkví. Ochutíme bobkovými listy, novým kořením a celým černým pepřem. K mírně orestované zelenině a masu přidáme nasekanou cibuli spolu s česnekem. Po přibližně 5 minutách přisypeme kmín a ochutíme protlakem. Promícháme a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a krátce vaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně dvě hodiny doměkka. Přibližně v polovině času vaření přidáme scezenou cizrnu a sušenou nebo čerstvou majoránku.
03.Jakmile je polévka hotová, maso vyndáme a obereme od kosti.
04.Cizrnovou polévku s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT