Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ideálně den předem (aspoň na 6 hodin) namočíme cizrnu do vody. Druhý den scedíme a propláchneme.
Krůtí stehno přepůlíme, ze všech stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém hrnci s olejem. Mezitím očištěný celer a mrkev nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jakmile maso získá zlatavou barvu, do hrnce přidáme nakrájený celer s mrkví. Ochutíme bobkovými listy, novým kořením a celým černým pepřem. K mírně orestované zelenině a masu přidáme nasekanou cibuli spolu s česnekem. Po přibližně 5 minutách přisypeme kmín a ochutíme protlakem. Promícháme a chvíli restujeme. Podlijeme vínem a krátce vaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a vaříme přibližně dvě hodiny doměkka. Přibližně v polovině času vaření přidáme scezenou cizrnu a sušenou nebo čerstvou majoránku.
Jakmile je polévka hotová, maso vyndáme a obereme od kosti.
Cizrnovou polévku s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypanou listovou petrželí.