Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umyté a osušené filety lososa stáhneme z kůže, ochutíme solí, pepřem a opékáme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Stáhneme z ohně, na oba filety položíme plátek másla, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Cizrnu přecedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V misce cizrnu smícháme s očištěnou zeleninou (šalotkou, celerem, paprikou, rajčaty) nakrájenou nadrobno, nastrouhaným stroužkem česneku, solí, pepřem, olivovým olejem a nasekanými čerstvými bylinkami.
Tip: Můžeme použít i jiné druhy čerstvých bylinek - mátu nebo pažitku.
Do středu talíře naservírujeme porci salátu, na něj položíme filet lososa, dozdobíme smetanou a lístky bazalky.