Cizrnové kari
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Indická a thajská kuchyně jsou známé tím, že nabízí řadu chutných a výrazných vegetariánských a veganských pokrmů. Stejně tak tomu je i u tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil červené kari s cizrnou a basmati rýží. Na základ budete kromě samotného kari koření potřebovat i cibuli, česnek a červenou papriku, které rozmixujete a pak vše orestujete na kokosovém oleji s mrkví a cizrnou. Výsledné kari se pak už jen zjemní kokosovým mlékem a můžete podávat buď s již zmiňovanou rýží nebo domácím chlebem naan.

Tagy

Vegan

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × stroužek česnek
  • 30 g zázvor
  • 100 g cibule
  • 100 g červená paprika
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 2 × lžíce bio kokosový olej Vita D'or
  • 100 g mrkev
  • 2 × rajčata
  • 4 × lžíce kari koření Kania
  • 250 ml kokosové mléko Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g vařená cizrna Freshona
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 400 g jasmínová rýže Golden Sun
  • 1 × limetka na servírování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 270 kJ / 781 kcal

Bílkoviny

18,20 g

Tuky

26,00 g

Vláknina

15,00 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

127,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek, zázvor, cibuli, červenou papriku a chilli vložíme do kuchyňského sekáčku a rozsekáme na jemnou pastu.

02.V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej a pastu orestujeme. Přidáme mrkev a rajčata nakrájené na kostičky, přisypeme kari koření a restujeme 3–4 minuty. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, necháme provařit a osolíme. Přidáme cizrnu i s nálevem a necháme asi 5 minut provařit. Hotové kari dochutíme nahrubo nasekaným koriandrem.

Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přilít trochu vody.

03.Podáváme s jasmínovou rýží, kterou uvaříme dle návodu na obalu. Ozdobíme snítkou koriandru a doplníme kouskem limetky.

Jako přílohu můžete zvolit i chléb Naan, který připravíte podle triku v Kulinářské akademii zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo