Kuchyně
Asijská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Indická a thajská kuchyně jsou známé tím, že nabízí řadu chutných a výrazných vegetariánských a veganských pokrmů. Stejně tak tomu je i u tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil červené kari s cizrnou a basmati rýží. Na základ budete kromě samotného kari koření potřebovat i cibuli, česnek a červenou papriku, které rozmixujete a pak vše orestujete na kokosovém oleji s mrkví a cizrnou. Výsledné kari se pak už jen zjemní kokosovým mlékem a můžete podávat buď s již zmiňovanou rýží nebo domácím chlebem naan.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 270 kJ / 781 kcal
Bílkoviny
18,20 g
Tuky
26,00 g
Vláknina
15,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
127,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek, zázvor, cibuli, červenou papriku a chilli vložíme do kuchyňského sekáčku a rozsekáme na jemnou pastu.
02.V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej a pastu orestujeme. Přidáme mrkev a rajčata nakrájené na kostičky, přisypeme kari koření a restujeme 3–4 minuty. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, necháme provařit a osolíme. Přidáme cizrnu i s nálevem a necháme asi 5 minut provařit. Hotové kari dochutíme nahrubo nasekaným koriandrem.
Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přilít trochu vody.
03.Podáváme s jasmínovou rýží, kterou uvaříme dle návodu na obalu. Ozdobíme snítkou koriandru a doplníme kouskem limetky.
Jako přílohu můžete zvolit i chléb Naan, který připravíte podle triku v Kulinářské akademii zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT