Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Cizrnové kari

 Indická a thajská kuchyně jsou známé tím, že nabízí řadu chutných a výrazných vegetariánských a veganských pokrmů. Stejně tak tomu je i u tohoto receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil červené kari s cizrnou a basmati rýží. Na základ budete kromě samotného kari koření potřebovat i cibuli, česnek a červenou papriku, které rozmixujete a pak vše orestujete na kokosovém oleji s mrkví a cizrnou. Výsledné kari se pak už jen zjemní kokosovým mlékem a můžete podávat buď s již zmiňovanou rýží nebo domácím chlebem naan.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × stroužek česnek
  • 30 g zázvor
  • 100 g cibule
  • 100 g červená paprika
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 2 × lžíce bio kokosový olej Vita D'or
  • 100 g mrkev
  • 2 × rajčata
  • 4 × lžíce kari koření Kania
  • 250 ml kokosové mléko Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g vařená cizrna Freshona
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 400 g jasmínová rýže Golden Sun
  • 1 × limetka na servírování

POSTUP

Česnek, zázvor, cibuli, červenou papriku a chilli vložíme do kuchyňského sekáčku a rozsekáme na jemnou pastu.

V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej a pastu orestujeme. Přidáme mrkev a rajčata nakrájené na kostičky, přisypeme kari koření a restujeme 3–4 minuty. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme, necháme provařit a osolíme. Přidáme cizrnu i s nálevem a necháme asi 5 minut provařit. Hotové kari dochutíme nahrubo nasekaným koriandrem.

Tip: Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přilít trochu vody.

Podáváme s jasmínovou rýží, kterou uvaříme dle návodu na obalu. Ozdobíme snítkou koriandru a doplníme kouskem limetky.

Tip: Jako přílohu můžete zvolit i chléb Naan, který připravíte podle triku v Kulinářské akademii zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 722 kcal, 17 g bílkovin, 107 g sacharidů, 22 g tuků, 10 g vlákniny. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.