Brambory v alobalu:
Těsně před grilováním omyjeme brambory ve slupce a uvaříme je v celku. Každou bramboru osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn, olej a lžíci másla. Každou z nich pečlivě zabalíme do alobalu a grilujeme do změknutí.
Cibulová omáčka:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmahneme ji v malém hrnci na oleji. Přidáme nasekané stroužky česneku, sůl a pepř. Když je cibule dozlatova, přidáme větvičku rozmarýnu, lžíci másla, džem a šťávu z poloviny citronu. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Grilovaná krkovice:
Plátky masa naklepeme pod fólií. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a čtyřmi stroužky česneku. Krkovice položíme na sebe a důkladně přitlačíme, aby se okořenily. Grilujeme z obou stran dozlatova přibližně 6 minut. Po upečení je pokapeme několika kapkami citronové šťávy a necháme chvíli odpočinout.
Snadný salát:
Omytý a osušený polníček smícháme s nakrájenými rajčaty, solí, pepřem, olejem a šťávou z poloviny citronu.
Podávání:
Grilovanou krkovici polijeme omáčkou a podáváme se salátem a rozpůlenými grilovanými bramborami, které osolíme a opepříme.