Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Vepřová krkovice s cibulovou omáčkou a bramborami v alobalu

Vepřová krkovice se dá připravit na mnoho způsobů a každý z nich chutná skvěle! Vyzkoušejte tentokrát recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod se speciálním hostem. Naučíte se, jak opéct vepřovou krkovici na grilu a jak k tomu připravit skvělou omáčku z červené cibule a borůvkového džemu. Nakonec si jako přílohu nachystáte skvělé a hlavně jednoduché brambory pečené v alobalu.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × lžíce másla Pilos
  • 2 × červené cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 2 × lžíce borůvkového džemu Maribel
  • 1,5 × citronu
  • 600 g vykostěné vepřové krkovice nakrájené na plátky
  • 100 g polníčku
  • 200 g cherry rajčat
  • alobal
  • gril
  • potravinářská fólie, palička na maso

POSTUP

Brambory v alobalu:

Těsně před grilováním omyjeme brambory ve slupce a uvaříme je v celku. Každou bramboru osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn, olej a lžíci másla. Každou z nich pečlivě zabalíme do alobalu a grilujeme do změknutí. 

Cibulová omáčka:

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmahneme ji v malém hrnci na oleji. Přidáme nasekané stroužky česneku, sůl a pepř. Když je cibule dozlatova, přidáme větvičku rozmarýnu, lžíci másla, džem a šťávu z poloviny citronu. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Grilovaná krkovice:

Plátky masa naklepeme pod fólií. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a čtyřmi stroužky česneku. Krkovice položíme na sebe a důkladně přitlačíme, aby se okořenily. Grilujeme z obou stran dozlatova přibližně 6 minut. Po upečení je pokapeme několika kapkami citronové šťávy a necháme chvíli odpočinout.

Snadný salát:

Omytý a osušený polníček smícháme s nakrájenými rajčaty, solí, pepřem, olejem a šťávou z poloviny citronu. 

Podávání:

Grilovanou krkovici polijeme omáčkou a podáváme se salátem a rozpůlenými grilovanými bramborami, které osolíme a opepříme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU