Velikonoční beránek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete recept na velikonočního beránka, který bude ozdobou každé sváteční tabule. Připravte ho tentokrát podle receptu z Lidl Cukrárny.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 4 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Belbake
  • 1 × citron (kůra + šťáva)
  • 130 g polohrubé mouky Belbake
  • 130 g hladké mouky Belbake
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Belbake
  • 30 g rozinek Alesto
  • 30 g sušených brusinek Alesto
  • 30 g vlašských ořechů Alesto
  • máslo Pilos na vymazání
  • hrubá mouka Belbake na vysypání
  • na posypání cukr moučka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 289 kJ / 548 kcal

Bílkoviny

11,10 g

Tuky

18,60 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,93 g

Sacharidy

84,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme citronovou kůru, přisypeme obě mouky smíchané s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh. Ručně vmícháme rozinky, brusinky a nahrubo posekané ořechy. Těsto přelijeme do formy, kterou důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 80 minut. Před koncem pečení vyzkoušejte, zda se těsto nelepí na špejli. Beránka necháme zchladnout, vlažného vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Nakonec ozdobíme mašličkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo