Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Věděli jste, že želé bonbony si můžete snadno připravit i doma? Jde to velmi snadno a o to více vám budou chutnat! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na ovocné bonbony z agaru, které jsou díky tomu navíc veganské (ale pokud chcete, můžete použít i klasickou želatinu). Tím, že si bonbony připravíte sami, si můžete i jednoduše zvolit svou oblíbenou příchuť – kromě lesní směsi se na želatinové bonbony skvěle hodí i například jahody, maliny nebo třeba tropické mango.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
179 kJ / 43 kcal
Bílkoviny
0,20 g
Tuky
0,10 g
Vláknina
1,10 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
11,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ovocné pyré připravíme jednoduchým rozmixování ovoce. Pokud obsahuje semínka, tak ho přepasírujeme přes sítko, abychom získali jemnou hmotu.
Pyré můžete připravit i ze zmrzlého ovoce. V tom případě ho nejprve s trochou vody krátce svařte, aby změklo.
02.Do menšího hrnce nalijeme ovocné pyré a vodu. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou dle chuti. Přidáme agar a za stálého míchání mírně vaříme 3 minuty.
03.Silikonové formičky libovolného tvaru (poslouží i ty obyčejné na kostky ledu) nejprve zlehka vystříkneme olejem ve spreji a následně opatrně plníme.
Pro usnadnění můžete použít i větší injekční stříkačku (bez jehly), kterou se lépe trefíte do drobných tvarů.
04.Necháme zcela zatuhnout ideálně v lednici vyndáme z formiček a podáváme.
Oproti klasickým želé bonbonům je agar pevnější, snáz tuhne, ale je o něco křehčí a častěji se láme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT