Veganské želé bonbony pro děti
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Věděli jste, že želé bonbony si můžete snadno připravit i doma? Jde to velmi snadno a o to více vám budou chutnat! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na ovocné bonbony z agaru, které jsou díky tomu navíc veganské (ale pokud chcete, můžete použít i klasickou želatinu). Tím, že si bonbony připravíte sami, si můžete i jednoduše zvolit svou oblíbenou příchuť – kromě lesní směsi se na želatinové bonbony skvěle hodí i například jahody, maliny nebo třeba tropické mango.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g ovocné pyré (rozmixované ovoce)
  • 100 ml voda
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 g agar
  • rostlinný olej ve spreji

Orientační nutriční hodnoty

Energie

179 kJ / 43 kcal

Bílkoviny

0,20 g

Tuky

0,10 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

11,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ovocné pyré připravíme jednoduchým rozmixování ovoce. Pokud obsahuje semínka, tak ho přepasírujeme přes sítko, abychom získali jemnou hmotu.

Pyré můžete připravit i ze zmrzlého ovoce. V tom případě ho nejprve s trochou vody krátce svařte, aby změklo.

02.Do menšího hrnce nalijeme ovocné pyré a vodu. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou dle chuti. Přidáme agar a za stálého míchání mírně vaříme 3 minuty.

03.Silikonové formičky libovolného tvaru (poslouží i ty obyčejné na kostky ledu) nejprve zlehka vystříkneme olejem ve spreji a následně opatrně plníme.

Pro usnadnění můžete použít i větší injekční stříkačku (bez jehly), kterou se lépe trefíte do drobných tvarů.

04.Necháme zcela zatuhnout ideálně v lednici vyndáme z formiček a podáváme.

Oproti klasickým želé bonbonům je agar pevnější, snáz tuhne, ale je o něco křehčí a častěji se láme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo