Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Vánoční hvězdičky

Myslíte si, že pouze ze čtyř surovin se nedá vykouzlit chutné vánoční cukroví? Omyl! Roman Paulus vás přesvědčí, že to možné je! Ukáže vám recept na vánoční hvězdičky, které vás překvapí svou křehkostí a jemnou chutí. Jednou ze surovin je také víno, které určitě ochutnejte, než začnete péct. I další potřebné suroviny určitě ve spíži najdete, takže stačí vyhrnout rukávy a začít péct.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g hladké mouky + na pomoučnění válu
  • 250 g másla
  • 5 polév. lž. bílého sladkého vína
  • moučkový cukr na obalování

POSTUP

Máslo, mouku, a víno smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a ještě propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličky, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.

Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrajujeme hvězdičky a přendáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Hvězdičky nabydou, ale později se zmenší. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU