Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vánoční chlebíček s kandovaným ovocem

Pokud byste chtěli na Vánoce ochutnat i krapet netradiční dezert, vyzkoušejte chlebíček s kandovaným ovocem podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se tentokrát inspiroval v britské kuchyni a upekl chlebíček, do kterého kromě samotného kandovaného ovoce přijdou i rozinky a kůra z několika druhů citrusů. Po upečení můžete chlebíček nechat vychladnout a začít podávat, anebo do něj udělat několik děr špejlí a přelít svou oblíbenou brandy.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 230 g máslo
  • 400 g krupicový cukr
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g vlašské ořechy
  • 230 g zakysaná smetana
  • 1 × bio pomeranč (kůra)
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 2 × lžička jedlá soda
  • 1 × špetka sůl
  • 50 ml tuzemák (lze vynechat)
  • 600 g kandované ovoce
  • 200 g rozinky
  • 520 g hladká mouka

POSTUP

Do mísy robota vložíme máslo a cukr a ušleháme. Přidáme vejce a ještě jednou vyšleháme. Postupně přidáváme zbylé suroviny: nahrubo sekané vlašské ořechy, zakysanou smetanu, čerstvě nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůru, sodu, sůl, tuzemák, kandované ovoce a rozinky a promícháme. Nakonec přidáme mouku a vymícháme těsto, které vložíme do formy vyložené pečicím papírem. Plníme pouze do ¾ výšky formy. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení necháme trochu vychladnout a krájíme na plátky.

Tip: Vánoční chlebíček můžete po upečení propíchat špejlí a polít brandy, získá tak báječnou chuť, a navíc vydrží déle.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 603 kcal, 6 g bílkovin, 95 g sacharidů, 20 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.