Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 772 kJ / 2 575 kcal
Bílkoviny
40,20 g
Tuky
118,70 g
Vláknina
0,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
334,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Malou část mléka odlijeme do misky a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbylé mléko dáme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. K vařicímu mléku přilijeme za stálého míchání rozmíchaný pudinkový prášek a mícháme do ztuhnutí. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme úplně vychladnout.
02.Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou postupně ručně smícháme s vychladlým pudinkem v hladký krém.
03.Připravíme odpalované těsto podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Z odpalovaného těsta vytvoříme pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou kroužky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut. V průběhu pečení troubu neotvíráme.
05.Vychladlé věnečky rozřízneme napůl, naplníme hotovým krémem, vrchní půlkou namočíme do polevy a přiklopíme. Necháme zaschnout a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT