Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

V grilu pečené ovocné müsli

Napadlo by vás si na grilu připravit třeba snídani? A ono to jde! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na pečené müsli, které si zvládnete jednoduše připravit na grilu, ještě než na něm začnete opékat skvělé masové dobroty. Jako základ budete potřebovat rozmačkané banány a samozřejmě ovesné vločky. Pak už stačí jen přidat chia semínka, mléko a mražené ovoce dle své chuti – Roman Paulus například zvolil lesní směs. Po několika minutách na grilu je hotovo a hned následující ráno si můžete pochutnat na skvělé snídani s jemnou vůní dřevěného uhlí.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × banán
  • 240 g celozrnné ovesné vločky
  • 140 g chia semínka
  • 600 g plnotučné mléko
  • na potření kokosový olej
  • 600 g zmrzlé lesní ovoce
  • 30 g strouhaný kokos

POSTUP

V míse rozšťoucháme oloupané banány. Přidáme ovesné vločky, chia semínka, mléko a dobře promícháme. 

Tip: K výrobě se skvěle hodí přezrálé banány, které již vytváří hnědé tečky.

Pekáč vhodný na gril vytřeme kokosovým olejem a vločkovou směs do něj přelijeme. Na vrch naskládáme ovoce.

Tip: Použít lze čerstvé i zmrazené ovoce, které není třeba rozmrazovat.

Posypeme kokosem a vložíme do klidnější zóny grilu rozpáleného na 180–200 °C. Zavřeme poklop a pečeme 45–60 minut. Před servírováním necháme alespoň 20 minut vychladnout.

Podáváme s jogurtem, zakysanou smetanou, přelité javorovým sirupem nebo medem a ideálně i se zmrzlinou.

Tip: Ovocné müsli lze upéct i v troubě. V takovém případě nastavte teplotu na 180 °C a pečte 25 minut.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 354 kcal, 11 g bílkovin, 41 g sacharidů, 14 g tuků, 15 g vlákniny.

Tip: Ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mnoho výrobců kromě ovsa zpracovává i jiné suroviny, jako například klasickou pšenici. A pokud použijí stejný stroj pro zpracování, nemohou zaručit, že se žádný lepek do ovsa nedostane. Pokud máte alergii na lepek, ujistěte se proto, že používáte ovesné vločky označené jako bezlepkové.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.