V míse rozšťoucháme oloupané banány. Přidáme ovesné vločky, chia semínka, mléko a dobře promícháme.
Tip: K výrobě se skvěle hodí přezrálé banány, které již vytváří hnědé tečky.
Pekáč vhodný na gril vytřeme kokosovým olejem a vločkovou směs do něj přelijeme. Na vrch naskládáme ovoce.
Tip: Použít lze čerstvé i zmrazené ovoce, které není třeba rozmrazovat.
Posypeme kokosem a vložíme do klidnější zóny grilu rozpáleného na 180–200 °C. Zavřeme poklop a pečeme 45–60 minut. Před servírováním necháme alespoň 20 minut vychladnout.
Podáváme s jogurtem, zakysanou smetanou, přelité javorovým sirupem nebo medem a ideálně i se zmrzlinou.
Tip: Ovocné müsli lze upéct i v troubě. V takovém případě nastavte teplotu na 180 °C a pečte 25 minut.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 354 kcal, 11 g bílkovin, 41 g sacharidů, 14 g tuků, 15 g vlákniny.
Tip: Ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mnoho výrobců kromě ovsa zpracovává i jiné suroviny, jako například klasickou pšenici. A pokud použijí stejný stroj pro zpracování, nemohou zaručit, že se žádný lepek do ovsa nedostane. Pokud máte alergii na lepek, ujistěte se proto, že používáte ovesné vločky označené jako bezlepkové.