Chcete si pochutnat jako na alpské sjezdovce? Můžete, a to přímo u vás doma! Připravte si tyrolské sýrové knedlíky podle receptu Romana Pauluse.
Chcete si pochutnat jako na alpské sjezdovce? Můžete, a to přímo u vás doma! Připravte si tyrolské sýrové knedlíky podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na menší kostičky. Poté přelijeme mlékem a necháme ho ohřát.
2. Pečivo, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a nastrouhaný sýr a promícháme. Přelijeme cibulovým základem s mlékem, přidáme vejce a mouku, dobře zamícháme a necháme asi 10 minut odstát.
3. Z těsta formujeme knedlíky – lžící nabereme trochu těsta, propracujeme a vytvoříme placky. Můžeme si namáčet ruce ve vodě, aby se nám těsto nelepilo. Připravené placičky obalíme v mouce a opékáme v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
4. Podáváme s krémovým špenátem ozdobené snítkou petržele.
Tip: Knedlíčky můžete opékat i na sádle.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 521 kcal, 18 g bílkovin, 53 g sacharidů, 26 g tuků.
5. V pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (4–5 minut). Přidáme hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijeme mléko a smetanu a necháme provářet asi 10 minut. Přidáme vyždímaný špenát a rozmixujeme. Osolíme, můžeme opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujeme na hladký krém.
Tip: Tyrolské sýrové knedlíčky můžete podávat i se zelím, salátem nebo jako vložku do silného vývaru.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 293 kcal, 6 g bílkovin, 11 g sacharidů, 24 g tuků.