Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hotový vychladlý korpus rozkrojíme na 2 díly a potřeme rozehřátou a propasírovanou meruňkovou marmeládou.
Tip: Jak připravit domácí korpus na sacher zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Sesadíme a potřeme marmeládou ze všech stran. Necháme zaschnout alespoň hodinu při pokojové teplotě a poté potřeme sacher glazurou – čokoládovou polevou. Před podávání necháme zatuhnout v lednici a podáváme s neslazenou šlehačkou.
Vodu a cukr svaříme na sirup (vaříme asi 3–4 minuty).
Přidáme čokoládu a již mimo plotnu necháme spojit. Takto připravenou polevou poléváme dort, necháme vychladnout a podáváme s neslazenou ušlehanou šlehačkou.