Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Dort zabalený do čokolády

Připravte si dort se sušeným ovocem v čokoládovém prstenci podle receptu Markéty Krajčovičové.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 3 vejce "M"
  • 180 g cukru krystal Castello
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 citron
  • 180 g polohrubé mouky Castello (+ na obalení ovoce)
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 hrst směsi sušeného ovoce Alesto Fine

Krém

  • 200 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml tvarohu Pilos
  • 30 g cukru moučka Castello
  • ruční mixér
  • kulatá pečicí formu (O 21 cm)
  • pečicí papír
  • metlička
  • škrabka
  • kuchyňský robot
  • struhadlo

POSTUP

Korpus

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V robotu smícháme žloutky s cukrem a olejem. Po chvíli přidáme vodu, citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Sušené ovoce pokrájíme a obalíme v mouce, aby nekleslo na dno formy. Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, navrch nasypeme ovoce v mouce a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut.

Krém

V misce smícháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Pomocí škrabky přidáme do krému asi 50 g čokolády a promícháme.

Dort

Vychladlý korpus vyklopíme z formy horní částí dolů a uprostřed podélně rozřízneme. 2/3 krému rozetřeme na spodní korpus. Zbylou částí potřeme celý povrch dortu a vložíme do lednice ztuhnout.

Mezitím připravíme čokoládový pruh na obvod dortu. Rozpuštěnou čokoládu natřeme na pruh pečicího papíru (o 1 cm delší a vyšší, než je obvod a výška korpusu) a necháme chvíli ztuhnout. Čokoláda nesmí stékat. Pruhem obalíme celý dort a necháme nejlépe v mrazáku asi 3 minuty ztuhnout. Papír sundáme a navrch dortu nasypeme čokoládové hobliny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU