Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 085 kJ / 3 624 kcal
Bílkoviny
66,50 g
Tuky
205,10 g
Vláknina
15,30 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
368,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Máslo necháme změknout a čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. Formu na dort vyložíme pečicím papírem.
02.Změklé máslo vyšleháme společně s moučkovým cukrem a vydlabaným vnitřkem vanilky do pěny. Postupně přidáme žloutky a následně rozpuštěnou čokoládu.
03.Bílky a krupicový cukr ušleháme do hustého sněhu a postupně smícháme máslový základ, sníh a mouku. Takto připravenou hmotu naplníme do dortové formy s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 170 °C 40–45 minut.
Jak z korpusu připravit domácí Sacher dort se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT