Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Korpus na sacher dort

Už jste někdy měli opravdový vídeňský Sachrův dort, který se připravuje podle speciální tajné receptury? Ať už ano, nebo ne, tak vězte, že tenhle podle receptu Romana Pauluse, má k němu neuvěřitelně blízko. Základem každého správného dortu je ale korpus. Tento díl Kulinářské akademie se proto zaměřuje na to, jak připravit čokoládový korpus na sacher dort (někdy také sachr dort). Na všechno ostatní, co k tomuto výbornému moučníku potřebujete, přijde čas zase příště.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 vajec „M“
  • 130 g hořké čokolády na vaření (obsah kakaa minimálně 55 %)
  • 140 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • forma na dort ⌀ 22 cm
  • kuchyňský robot
  • metlička
  • stěrka
  • pečicí papír

POSTUP

Máslo necháme změknout a čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. Formu na dort vyložíme pečicím papírem.

Změklé máslo vyšleháme společně s moučkovým cukrem a vydlabaným vnitřkem vanilky do pěny. Postupně přidáme žloutky a následně rozpuštěnou čokoládu.

Bílky a krupicový cukr ušleháme do hustého sněhu a postupně smícháme máslový základ, sníh a mouku. Takto připravenou hmotu naplníme do dortové formy s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 170 °C 40–45 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU