Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 5 min.

Tvarožník s citronem a zázvorem

Tvaroh provoněný citronem a zázvorem - vyzkoušejte tento moučník z kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g jemného tvarohu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 4 vejce "M"
  • 150 g cukru krystal Castello
  • špetka soli
  • 1 balení vanilinového cukru Castello
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • 50 g zázvoru
  • 120 g hladké mouky Castello
  • 1/2 kypřicího prášku na pečení (cca 15 g)
  • 150 g moučkového cukru Castello
  • sítko
  • kuchyňský robot
  • kulatá forma na pečení (průměr 24 cm)
  • vyšší pekáč s vodou

POSTUP

Těsto

Do vyššího pekáče nalijeme vodu (do výšky asi 4 cm) a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý). V míse ušleháme bílky s polovinou dávky cukru krystal a špetkou soli. V robotu vyšleháme žloutky, tvaroh, vanilinový cukr, zbylý cukr krystal a šťávu z citronu. Po chvíli přidáme lžičku najemno nastrouhaného zázvoru, citronovou kůru a promícháme. Přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, zamícháme a na konec zlehka vmícháme sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Před vložením tvarožníku do trouby snížíme teplotu ze 200 °C na 160 °C. Pečeme 35-45 minut (spolu s pekáčem s vodou).

Servírování

Vychladlý tvarožník posypeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na trojúhelníky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU