Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Dvoubarevný tvarohový koláč

Tvarohový koláč nikdy nezklame. Připravte si dvoubarevný tvarohový koláč podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 100 g másla + na vymazání formy
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • špetka soli
  • 1 lžíce holandského kakaa Castello
  • 1 vejce "M"
  • hladká mouka Castello na podsypání těsta
  • hrubá mouka Castello na vysypání formy

Náplň

  • 750 g nízkotučného tvarohu Pilos (obsah tuku 0,2 %)
  • 150 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 2 vejce
  • 100 ml polotučného mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 150 g moučkového cukru Castello (nebo dle chuti)
  • 1 balení vanilinového cukru
  • 1 a 1/2 balení vanilkového pudinku Belbake
  • 2 zarovnané lžíce holandského kakaa Castello
  • kulatá pečicí forma (O 24 cm)
  • kuchyňský robot
  • váleček
  • sítko

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao, po chvíli přidáme celé vejce. Těsto ještě zpracujeme na vále, podsypeme hladkou moukou a rozválíme do velikosti připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Pomocí válečku přeneseme těsto do formy, rozprostřeme a prsty vytvoříme okraje do výše stěn.

Náplň

V míse metličkou smícháme tvaroh se zakysanou smetanou. Přidáme celá vejce, mléko a zamícháme. Přisypeme moučkový cukr, vanilinový cukr a opět promícháme. Nakonec přisypeme vanilkový pudink. Polovinu vzniklé náplně odlijeme do jiné mísy. Do oddělené části náplně nasypeme přes sítko kakao a důkladně smícháme. Od středu formy lžící střídavě vrstvíme světlou a tmavou náplň. Tímto vrstvením se náplň sama rozprostře až k okraji formy, a tak docílíme mramorového efektu. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 60 minut.

Servírování

Vychladlý koláč vyjmeme z dortové formy a nakrájíme na trojúhelníky. Nejlépe chutná vychlazený.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU