Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na výborné jídlo vám budou stačit i jednoduché suroviny, jako jsou mouka, brambory a tvaroh. Důkazem jsou i tyto pirožky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ačkoliv se vařené pirohy na talíři krásně vyjímají, jejich příprava je překvapivě snadná a pokud budete chtít, zvládnou vám s tím pomoci i děti, kterým bude jejich vlastní práce o to více chutnat. Roman Paulus plní pirožky vařenými brambory a tvarohem, ale vyzkoušet můžete i takřka libovolné náplně – například maso, špenát nebo sýr. K servírování vám pak postačí už jenom trochu másla a zakysané smetany a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 920 kJ / 459 kcal
Bílkoviny
12,30 g
Tuky
18,00 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
60,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hladkou mouku, špetku soli, olej a vroucí vodu vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odležet.
02.Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova na 1 lžíci másla.
03.Následně brambory vycedíme a necháme vypařit, poté je rozšťoucháme a smícháme s drobivým tvarohem, orestovanou cibulkou, solí a pepřem.
04.Těsto na pomoučněné pracovní ploše vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrojíme kolečko. Okraje vykrojeného těsta potřeme vodou, těsto plníme náplní, přehneme a okraje spojíme vidličkou. Vaříme v osolené vodě 3–4 minuty.
Pokud plníte pirohy masovou směsí, vařte je o trochu déle.
05.Čerstvě uvařené pirohy přendáme do pánve s trochou vody z vaření a lžící másla. Pirohy krátce ohřejeme v máslové emulzi a dochutíme čerstvě namletým pepřem.
06.Servírujeme na mělkém talíři, přelité máslovou emulzí, doplněné zakysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT