Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Přidáme mouku a horké vody tolik, aby vzniklo vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na 2–3 hodiny.
Mezitím připravíme masovou nádivku. V misce smícháme mleté maso s nahrubo nasekanou petrželkou, prolisovanými stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibulí, opepříme a osolíme.
Odleželé těsto rozdělíme na 2 části (aby se s ním lépe pracovalo). Přendáme na pracovní desku, pomoučníme a vyválíme na tloušťku 2–3 mm. Z vyváleného těsta vykrajujeme pomocí formičky kolečka. Každé naplníme 1 lžičkou masové náplně. Přeložíme a okraje důkladně uzavřeme nejdříve prsty a poté vidličkou. Masové taštičky vaříme v osolené vroucí vodě asi 3–4 minuty., scedíme a trochu opepříme.
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na přibližně stejně velké kousky a vaříme asi 5 minut doměkka. K uvařené zelenině přidáme na kostičky nakrájenou vařenou červenou řepu a ochutíme červeným vinným octem.
Tip: Vyzkoušejte „vařenou červenou řepu“ z Lidlu.
V misce smícháme zakysanou smetanu s křenem a nasekanou pažitkou. Před podáváním necháme chvíli odležet.
Do hlubokého talíře naservírujeme vařenou kořenovou zeleninu s červenou řepou. Na ni dáme plněné taštičky a dozdobíme ochucenou zakysanou smetanou a lístky čerstvé petrželky.