Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Telecí medailonky s chřestem a bryndzou

Sezóna chřestu v hlavní roli! S telecím masem a brynzou tvoří dokonalý jarní koncert chutí pod taktovkou Marcela Ihnačáka.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Příloha:

  • 200 g brambory
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 5 × stroužek česnek
  • 150 g zelený chřest
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × lžíce máslo Pilos

Maso:

  • 100 g telecí medailonky
  • 100 g brynza Pilos
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Příloha:

1. Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn, česnek a pořádně promícháme. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatohněda. 

2. Mezitím vložíme do vroucí osolené vody chřest a povaříme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme pálivou papričku bez semínek nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, bílou část lahůdkové cibulky na kolečka. Přidáme povařený chřest, osolíme, opepříme, přidáme máslo a ještě restujeme.

Maso:

3. Telecí medailonky překrojíme na poloviny, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Před dopečením poklademe na maso brynzu, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.

4. Hotový pokrm přelijeme výpekem z masa.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.