Sezóna chřestu v hlavní roli! S telecím masem a brynzou tvoří dokonalý jarní koncert chutí pod taktovkou Marcela Ihnačáka.
Sezóna chřestu v hlavní roli! S telecím masem a brynzou tvoří dokonalý jarní koncert chutí pod taktovkou Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn, česnek a pořádně promícháme. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatohněda.
2. Mezitím vložíme do vroucí osolené vody chřest a povaříme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme pálivou papričku bez semínek nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, bílou část lahůdkové cibulky na kolečka. Přidáme povařený chřest, osolíme, opepříme, přidáme máslo a ještě restujeme.
3. Telecí medailonky překrojíme na poloviny, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Před dopečením poklademe na maso brynzu, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
4. Hotový pokrm přelijeme výpekem z masa.