Telecí medailonky s chřestem a bryndzou

play Přehrát video recept
Telecí medailonky s chřestem a bryndzou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sezóna chřestu v hlavní roli! S telecím masem a brynzou tvoří dokonalý jarní koncert chutí pod taktovkou Marcela Ihnačáka.


Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Příloha:

  • 200 g brambory
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 5 × stroužek česnek
  • 150 g zelený chřest
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × lžíce máslo Pilos

Maso:

  • 100 g telecí medailonky
  • 100 g brynza Pilos
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 845 kJ / 919 kcal

Bílkoviny

52,20 g

Tuky

55,00 g

Vláknina

9,80 g

Sůl

2,61 g

Sacharidy

56,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Příloha:

01.Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn, česnek a pořádně promícháme. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatohněda. 

02.Mezitím vložíme do vroucí osolené vody chřest a povaříme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme pálivou papričku bez semínek nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, bílou část lahůdkové cibulky na kolečka. Přidáme povařený chřest, osolíme, opepříme, přidáme máslo a ještě restujeme.

Maso:

03.Telecí medailonky překrojíme na poloviny, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Před dopečením poklademe na maso brynzu, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.

04.Hotový pokrm přelijeme výpekem z masa.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo