Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sezóna chřestu v hlavní roli! S telecím masem a brynzou tvoří dokonalý jarní koncert chutí pod taktovkou Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 845 kJ / 919 kcal
Bílkoviny
52,20 g
Tuky
55,00 g
Vláknina
9,80 g
Sůl
2,61 g
Sacharidy
56,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté brambory se slupkou nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn, česnek a pořádně promícháme. Přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatohněda.
02.Mezitím vložíme do vroucí osolené vody chřest a povaříme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme pálivou papričku bez semínek nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, bílou část lahůdkové cibulky na kolečka. Přidáme povařený chřest, osolíme, opepříme, přidáme máslo a ještě restujeme.
03.Telecí medailonky překrojíme na poloviny, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Před dopečením poklademe na maso brynzu, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme pokličkou. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
04.Hotový pokrm přelijeme výpekem z masa.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT