Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Telecí medailonky s krémovou omáčkou, s hráškem a se špenátem

Telecí patří mezi jedno z nejdelikátnějších mas. I proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na telecí medailonky se smetanovou omáčkou. Zjistíte, jak maso správně naklepat i jak připravit lahodnou smetanovou omáčku doplněnou o hrášek a mladý špenát. Výhodou tohoto receptu je i to, že si vystačíte s jednou jedinou pánví, a tak vás po této minutce nebude čekat žádné zdlouhavé mytí nádobí. Ve finále stačí už jen přidat trochu parmazánu a pozvat všechny hosty ke stolu!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g telecí medailonky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst čerstvý tymián
  • 100 g mražený hrášek Freshona
  • 200 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 80 g nastrouhaný parmazán Italiamo
  • 200 g mladý špenát

POSTUP

Z parmazánu připravíme pár hoblinek na servírování a zbytek nastrouháme.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi s olejem dozlatova z obou stran. Přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekané bílé části lahůdkových cibulek. Doplníme nasekaným tymiánem a hráškem. Zjemníme smetanou a nastrouhaným parmazánem. Podle potřeby dochutíme a povaříme. Na závěr přidáme špenát a pokapeme olejem. 

Telecí medailonky servírujeme s krémovou omáčkou a se špenátem, posypané hoblinami parmazánu a nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.