Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Zatímco kuřecí nebo vepřové maso se na grilu vyskytuje poměrně běžně, kvalitní telecí je už o poznání vzácnější, a to se pokusí šéfkuchař Marcel Ihnačák změnit právě tímto receptem. Se svou hostkou Lucií připravil grilované telecí medailonky s výborným mátovým máslem s česnekem a chilli papričkami. Jako příloha pak poslouží restované zelené fazolky s hráškem a pokud to bude málo, tak i trocha opečeného pečiva.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 112 kJ / 744 kcal
Bílkoviny
57,50 g
Tuky
46,10 g
Vláknina
9,10 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
27,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Máslo promícháme s nasekanou mátou, pálivou papričkou bez semínek, solí, pepřem, nastrouhaným stroužkem česneku a citronovou kůrou.
02.Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran, polijeme olejem a opečeme v rozpáleném grilu dozlatova. Po ugrilovaní pokapeme šťávou z ½ citronu.
03.V pánvi s olejem orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, přidáme osušené zelené fazolky a hrášek. Před koncem pokapeme šťávou z ½ citronu.
04.Na grilované telecí medailonky položíme připravené mátové máslo a podáváme se zeleninovou přílohou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT