Grilované telecí medailonky s mátovým máslem a zelenými fazolkami

play Přehrát video recept
Grilované telecí medailonky s mátovým máslem a zelenými fazolkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zatímco kuřecí nebo vepřové maso se na grilu vyskytuje poměrně běžně, kvalitní telecí je už o poznání vzácnější, a to se pokusí šéfkuchař Marcel Ihnačák změnit právě tímto receptem. Se svou hostkou Lucií připravil grilované telecí medailonky s výborným mátovým máslem s česnekem a chilli papričkami. Jako příloha pak poslouží restované zelené fazolky s hráškem a pokud to bude málo, tak i trocha opečeného pečiva. 

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mátové máslo:

  • 3 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá máta
  • 1 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × citron (kůra)

Grilované medailonky:

  • 400 g telecí medailonky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × šalotka
  • 300 g zelené fazolky (mražené)
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × bio citron (šťáva)
  • 100 g hrášek
  • čerstvý tymián

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 112 kJ / 744 kcal

Bílkoviny

57,50 g

Tuky

46,10 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

27,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Mátové máslo:

01.Máslo promícháme s nasekanou mátou, pálivou papričkou bez semínek, solí, pepřem, nastrouhaným stroužkem česneku a citronovou kůrou.

Grilované medailonky:

02.Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran, polijeme olejem a opečeme v rozpáleném grilu dozlatova. Po ugrilovaní pokapeme šťávou z ½ citronu. 

03.V pánvi s olejem orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, přidáme osušené zelené fazolky a hrášek. Před koncem pokapeme šťávou z ½ citronu. 

Servírování:

04.Na grilované telecí medailonky položíme připravené mátové máslo a podáváme se zeleninovou přílohou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo