Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Telecí maso se v kuchyni nevyskytuje tak často, jako třeba kuřecí, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám dokáže, že by mělo! Připravil video recept na přírodní telecí medailonky, které doplnil originální přílohou v podobě fazolí s rajčaty, lahůdkovou cibulkou a pro trochu pikantnosti i česnekem a chilli papričkou. A pokud by vám i to přišlo málo, určitě vám udělá radost sázené vejce, které celý recept krásně doplní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 545 kJ / 608 kcal
Bílkoviny
53,00 g
Tuky
30,00 g
Vláknina
11,90 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
33,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílé části lahůdkové cibulky, stroužky česneku a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno. Orestujeme v hrnci na oleji dozlatova. Přihodíme den předem namočené fazole, ochutíme solí, pepřem a opražíme. Následně přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a vaříme.
02.Telecí medailonky naklepeme, překrojíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Opékáme v pánvi s olejem do křupava. Na závěr přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme alobalem.
03.V rozehřáté pánvi s olejem připravíme volská oka.
04.V míse promícháme zelenou část lahůdkové cibulky s rukolou. Ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z citronu.
05.Telecí medailonky servírujeme s fazolkami, volským okem, rukolovým salátem a na závěr posypeme hoblinami parmazánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT