Telecí medailonky s vajíčkem, dušenými fazolkami, rajčaty a papričkami

play Přehrát video recept
Telecí medailonky s vajíčkem, dušenými fazolkami, rajčaty a papričkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Telecí maso se v kuchyni nevyskytuje tak často, jako třeba kuřecí, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám dokáže, že by mělo! Připravil video recept na přírodní telecí medailonky, které doplnil originální přílohou v podobě fazolí s rajčaty, lahůdkovou cibulkou a pro trochu pikantnosti i česnekem a chilli papričkou. A pokud by vám i to přišlo málo, určitě vám udělá radost sázené vejce, které celý recept krásně doplní.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 150 g suché fazole Campo Largo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 400 g krájená rajčata z konzervy Freshona
  • 500 g telecí medailonky
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 4 × vejce „M“
  • 100 g čerstvá rukola
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 50 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 545 kJ / 608 kcal

Bílkoviny

53,00 g

Tuky

30,00 g

Vláknina

11,90 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

33,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílé části lahůdkové cibulky, stroužky česneku a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno. Orestujeme v hrnci na oleji dozlatova. Přihodíme den předem namočené fazole, ochutíme solí, pepřem a opražíme. Následně přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a vaříme. 

02.Telecí medailonky naklepeme, překrojíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Opékáme v pánvi s olejem do křupava. Na závěr přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme alobalem. 

03.V rozehřáté pánvi s olejem připravíme volská oka. 

04.V míse promícháme zelenou část lahůdkové cibulky s rukolou. Ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z citronu. 

05.Telecí medailonky servírujeme s fazolkami, volským okem, rukolovým salátem a na závěr posypeme hoblinami parmazánu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo