Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Telecí medailonky s vajíčkem, dušenými fazolkami, rajčaty a papričkami

Telecí maso se v kuchyni nevyskytuje tak často, jako třeba kuřecí, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák vám dokáže, že by mělo! Připravil video recept na přírodní telecí medailonky, které doplnil originální přílohou v podobě fazolí s rajčaty, lahůdkovou cibulkou a pro trochu pikantnosti i česnekem a chilli papričkou. A pokud by vám i to přišlo málo, určitě vám udělá radost sázené vejce, které celý recept krásně doplní.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • 150 g suché fazole Campo Largo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 400 g krájená rajčata z konzervy Freshona
  • 500 g telecí medailonky
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 4 × vejce „M“
  • 100 g čerstvá rukola
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 50 g parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo

POSTUP

Bílé části lahůdkové cibulky, stroužky česneku a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno. Orestujeme v hrnci na oleji dozlatova. Přihodíme den předem namočené fazole, ochutíme solí, pepřem a opražíme. Následně přilijeme rajčata z konzervy, promícháme a vaříme. 

Telecí medailonky naklepeme, překrojíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Opékáme v pánvi s olejem do křupava. Na závěr přidáme máslo, stáhneme z ohně a přikryjeme alobalem. 

V rozehřáté pánvi s olejem připravíme volská oka. 

V míse promícháme zelenou část lahůdkové cibulky s rukolou. Ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z citronu. 

Telecí medailonky servírujeme s fazolkami, volským okem, rukolovým salátem a na závěr posypeme hoblinami parmazánu. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU