Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Tagliatelle s citrusovou omáčkou, hráškem a parmezánem

Patříte mezi milovníky rychlých těstovin? Pak neváhejte a připravte si pokrm Marcela Ihnačáka na těstoviny se svěží citrusovou krémovou omáčkou.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × stroužek česnek
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 1 × citron (kůra)
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 0,5 × pomeranč (šťáva)
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 120 g parmezán Milbona
  • 250 g hrášek Freshona
  • tagliatelle Combino
  • čerstvá máta
  • extra panenský olivový olej Primadonna

POSTUP

Do rozehřáté pánve přidáme máslo, poté česnek a bílé části lahůdkové cibulky nakrájené nadrobno a orestujeme. Mezitím nastrouháme kůru z pomeranče a citronu a odšťavníme ½ citronu a ½ pomeranče. Šťávu přidáme do pánve, podlijeme vodou, přisypeme nastrouhanou kůru, osolíme, opepříme a necháme vařit. Přidáme 70 g strouhaného parmezánu, hrášek, těstoviny uvařené podle návodu na obalu a zelenou část lahůdkové cibulky nakrájenou nadrobno. Stáhneme z ohně, přidáme čerstvou mátu a promícháme.

Podáváme ozdobené lístky čerstvé máty, s parmezánem a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.