Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Těstoviny s brokolicovým pestem a pecorinem

Těstoviny jsou úžasné v tom, že jsou na stole pár minut poté, co začnete vařit vodu. Stejně rychlý a jednoduchý je i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse na penne s brokolicovým pestem. Naučíte se, jak připravit pesto z předvařené (blanšírované) brokolice, bazalky, lískových oříšků a ovčího sýra pecorino, který je velmi aromatický a dodá pestu tu správnou chuť i vůni. Samotná příprava směsi na těstoviny je pak už snadná. Stačí už jen další brokolice (případně cuketa) a chilli papričky, které nakonec smícháte se samotnými těstovinami a pestem.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g brokolice
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • 50 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 50 g pražených lískových ořechů Alesto + na posypání
  • 30 g pecorina Italiamo + na posypání
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 stroužky česneku
  • 15 g čerstvé pálivé papričky
  • 400 g těstovin penne Rigate Combino
  • struhadlo
  • kovové sítko
  • mixér

POSTUP

Penne uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.

200 g brokolice rozdělíme za růžičky, zblanšírujeme (2-3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě) a necháme vychladnout.

Blanšírovanou brokolici, lístky bazalky, petržele, olivový olej, ořechy a strouhaný sýr ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme na pesto. Ke konci přidáme i oloupané stroužky česneku a znovu promixujeme.

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme 100 g na kousky nakrájené syrové brokolice s pálivou papričkou nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a restujeme na barvu. Ke konci přidáme asi 3 lžíce vody z těstovin a čerstvě uvařené těstoviny. Ochutíme připraveným brokolicovým pestem, snížíme plamen a promícháme.

Servírujeme do hlubokého talíře, zasypané čerstvě mletým pepřem, strouhaným sýrem a nalámanými lískovými oříšky.

Tip:

Cuketa místo brokolice

Jiné těstoviny farfalle nebo noky

S krůtím masem

Rukola místo bylinek

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU