 
  Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ať už si chcete připravit domácí dobroty na fandění fotbalu, nebo jen zdravou svačinku do práce, přijdou vám tyto krekry vhod! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na sýrové krekry se slunečnicovými semínky a žitným kváskem, do kterých se výborně hodí čedar, gouda anebo klidně sýr s modrou plísní – záleží jen na vaší chuti. Hotové kompaktní těsto stačí jen rozválet, nakrájet nožem či rádýlkem a po upečení nalámat na lahodné křupavé kousky.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 110 kJ / 265 kcal
Bílkoviny
11,00 g
Tuky
17,30 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
19,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sýr nastrouháme najemno a smícháme se semínky, solí, nasekaným tymiánem, mletým pepřem a chilli. Do směsi přidáme kvásek a důkladně promícháme.
02.Na pracovní plochu rozložíme pečicí papír, na něj nandáme lepivé těsto a přikryjeme druhým listem papíru. Tak těsto snadno rozválíme na plát o tloušťce slunečnicových semínek.
03.Vrchní list papíru opatrně odloupneme a rádlem nakrájíme libovolné, ale přibližně stejně velké tvary.
04.Placku z těsta i s pečicím papírem přendáme na pečicí plech a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C 25-35 minut na program horkovzduch dokřupava.
05.Upečené krekry necháme vychladnout a rozlámeme na menší kousky (což díky předřezaným linkám půjde snadno).
 Krekry se hodí jako zdravá svačinka do školy či na cesty, chroupání k televizi nebo jako slané pohoštění na dětské oslavě. Skvělé jsou i jako snack při sledování sportovního utkání.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT