Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Sýrové krekry se slunečnicovými semínky

Ať už si chcete připravit domácí dobroty na fandění fotbalu, nebo jen zdravou svačinku do práce, přijdou vám tyto krekry vhod! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na sýrové krekry se slunečnicovými semínky a žitným kváskem, do kterých se výborně hodí čedar, gouda anebo klidně sýr s modrou plísní – záleží jen na vaší chuti. Hotové kompaktní těsto stačí jen rozválet, nakrájet nožem či rádýlkem a po upečení nalámat na lahodné křupavé kousky. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g sýr čedar
  • 100 g slunečnicová semínka
  • 4 g sůl
  • 1 × lžíce čerstvý tymián
  • pepř
  • sušené chilli
  • 200 g žitný kvásek
  • struhadlo
  • mísa
  • pečicí papír
  • váleček
  • rádlo

POSTUP

Sýr nastrouháme najemno a smícháme se semínky, solí, nasekaným tymiánem, mletým pepřem a chilli. Do směsi přidáme kvásek a důkladně promícháme.

Na pracovní plochu rozložíme pečicí papír, na něj nandáme lepivé těsto a přikryjeme druhým listem papíru. Tak těsto snadno rozválíme na plát o tloušťce slunečnicových semínek.

Vrchní list papíru opatrně odloupneme a rádlem nakrájíme libovolné, ale přibližně stejně velké tvary.

Placku z těsta i s pečicím papírem přendáme na pečicí plech a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C 25-35 minut na program horkovzduch dokřupava.

Upečené krekry necháme vychladnout a rozlámeme na menší kousky (což díky předřezaným linkám půjde snadno).

Tip: Krekry se hodí jako zdravá svačinka do školy či na cesty, chroupání k televizi nebo jako slané pohoštění na dětské oslavě. Skvělé jsou i jako snack při sledování sportovního utkání.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 50 g krekrů): 331 kcal, 15 g bílkovin, 23 g sacharidů, 19 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.