Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sýrové fondue

Fondue je tradiční švýcarský pokrm, který vymysleli švýcarští horalové. Dnes je považován za národní specialitu a těší se velké popularitě. Fondue je ideální pokrm pro větší společnost během oslav, rodinných sešlostí a setkání s přáteli. Jak už název napovídá, základem je sýr. Fondue se podává s opečeným chlebem nebo blanšírovanou zeleninou. V následujícím videu Vám Roman Paulus prozradí, jaké sýry použít, jak docílit dokonale hladké sýrové hmoty a čím fondue ještě vylepšit, abyste svým blízkým připravili nezapomenutelnou sýrovou hostinu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sýrové fondue

  • 600 g bílého opečeného chleba
  • 1 × stroužek česneku
  • 400 g sýru gruyère
  • 200 g sýru emental
  • 300 ml bílého vína
  • 50 ml třešňovice
  • 2 × lžička škrobu (Maizehna)
  • černý pepř z mlýnku
  • muškátový oříšek

POSTUP


Stroužek česneku rozetřete po dně nádoby na fondue, vlijte bílé víno a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhané sýry, stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Přidejte muškátový oříšek a škrob rozmíchaný s třešňovicí a za stálého míchání nechte prohřát, až dosáhnete krémové konzistence.

Servírujte na stůl na stojánek s hořákem, aby vydržel teplý, a podávejte s opečeným bílým chlebem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.