Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Krkovice patří mezi nejšťavnatější kusy masa, a proto se těší v českých i slovenských kuchyní velké oblibě! I proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na pečenou vepřovou krkovičku. Jako přílohu zvolil cizrnu se špenátem a hlívou ústřičnou na kari. Možná trochu neobvyklá kombinace, o to víc stojí za vyzkoušení. Pusťte se do toho!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 992 kJ / 476 kcal
Bílkoviny
36,70 g
Tuky
28,40 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
21,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cizrnu namočíme do vody, ideálně přes noc.
02.Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a vložíme do rozehřáté pánve. Přelijeme olejem a na mírném ohni opečeme ze všech stran.
03.Opečené maso vložíme do zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C.
04.V pánvi, ve které jsme opékali maso, orestujeme cibuli, česnek a rozmarýn nakrájené na větší kousky. Do základu přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a necháme povařit. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy, promícháme a necháme opět chvíli povařit. Přidáme cizrnu a směs přilijeme do zapékací mísy k masu. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 60 minut. V polovině pečení maso zkontrolujeme a v případě potřeby přilijeme vodu. Po upečení vyndáme maso na prkénko, nakrájíme na plátky a k příloze vmícháme listy mladého špenátu. Pokrm před servírováním pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT