Šťavnatá krkovička s cizrnou, hlívou a špenátem

play Přehrát video recept
Šťavnatá krkovička s cizrnou, hlívou a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Krkovice patří mezi nejšťavnatější kusy masa, a proto se těší v českých i slovenských kuchyní velké oblibě! I proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na pečenou vepřovou krkovičku. Jako přílohu zvolil cizrnu se špenátem a hlívou ústřičnou na kari. Možná trochu neobvyklá kombinace, o to víc stojí za vyzkoušení. Pusťte se do toho! 

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g cizrna
  • 1,2 g vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 100 ml loupaná rajčata Baresa
  • 800 g voda
  • 100 ml mladý špenát

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 992 kJ / 476 kcal

Bílkoviny

36,70 g

Tuky

28,40 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

21,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cizrnu namočíme do vody, ideálně přes noc. 

02.Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a vložíme do rozehřáté pánve. Přelijeme olejem a na mírném ohni opečeme ze všech stran. 

03.Opečené maso vložíme do zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. 

04.V pánvi, ve které jsme opékali maso, orestujeme cibuli, česnek a rozmarýn nakrájené na větší kousky. Do základu přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a necháme povařit. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy, promícháme a necháme opět chvíli povařit. Přidáme cizrnu a směs přilijeme do zapékací mísy k masu. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 60 minut. V polovině pečení maso zkontrolujeme a v případě potřeby přilijeme vodu. Po upečení vyndáme maso na prkénko, nakrájíme na plátky a k příloze vmícháme listy mladého špenátu. Pokrm před servírováním pokapeme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo