Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Šťavnatá krkovička s cizrnou, hlívou a špenátem

Krkovice patří mezi nejšťavnatější kusy masa, a proto se těší v českých i slovenských kuchyní velké oblibě! I proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na pečenou vepřovou krkovičku. Jako přílohu zvolil cizrnu se špenátem a hlívou ústřičnou na kari. Možná trochu neobvyklá kombinace, o to víc stojí za vyzkoušení. Pusťte se do toho! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g cizrna
  • 1,2 g vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 100 ml loupaná rajčata Baresa
  • 800 g voda
  • 100 ml mladý špenát

POSTUP

Cizrnu namočíme do vody, ideálně přes noc. 

Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme do rozehřáté pánve. Přelijeme olejem a na mírném ohni opečeme ze všech stran. 

Opečené maso vložíme do zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. 

V pánvi, ve které jsme opékali maso, orestujeme cibuli, česnek a rozmarýn nakrájené na větší kousky. Do základu přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a důkladně promícháme. Podlijeme vínem a necháme povařit. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy, promícháme a necháme opět chvíli povařit. Přidáme cizrnu a směs přilijeme do zapékací mísy k masu. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 60 minut. V polovině pečení maso zkontrolujeme a v případě potřeby přilijeme vodu. Po upečení vmícháme k příloze listy mladého špenátu.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.