Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 847 kJ / 1 158 kcal
Bílkoviny
55,60 g
Tuky
75,10 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
66,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
02.Krkovičku nakrájíme na asi 2 cm hrubé plátky. Maso z obou stran osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Po 4–5 minutách plátky otočíme, povrch ochutíme nasekaným rozmarýnem a lžící meruňkového džemu. Na pánev přidáme máslo, necháme rozehřát a pokapeme citronovou šťávou. Po 3–4 minutách poté, co jsme maso otočili, ho stáhneme z plamene, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
: Krkovičku v pánvi restujeme jen krátce (asi 7 minut), aby zůstala křehká a šťavnatá. Při delším opékání ztvrdne a musíme ji dopéct v troubě.
03.V menším hrnci rozehřejeme máslo.
04.Uvařené brambory scedíme a trochu vody si dáme stranou. Brambory vložíme do robotu, přidáme rozehřáté máslo, najemno strouhaný parmezán a mixujeme do hladka. Postupně podle potřeby přiléváme vodu z brambor.
05.Krkovičku servírujeme přelitou výpekem a posypanou hoblinami parmezánu. Podáváme s bramborovou kaší a rukolou, kterou ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT