Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
Krkovičku nakrájíme na asi 2 cm hrubé plátky. Maso z obou stran osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Po 4–5 minutách plátky otočíme, povrch ochutíme nasekaným rozmarýnem a lžící meruňkového džemu. Na pánev přidáme máslo, necháme rozehřát a pokapeme citronovou šťávou. Po 3–4 minutách poté, co jsme maso otočili, ho stáhneme z plamene, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Tip: Krkovičku v pánvi restujeme jen krátce (asi 7 minut), aby zůstala křehká a šťavnatá. Při delším opékání ztvrdne a musíme ji dopéct v troubě.
V menším hrnci rozehřejeme máslo.
Uvařené brambory scedíme a trochu vody si dáme stranou. Brambory vložíme do robotu, přidáme rozehřáté máslo, najemno strouhaný parmezán a mixujeme do hladka. Postupně podle potřeby přiléváme vodu z brambor.
Krkovičku servírujeme přelitou výpekem a posypanou hoblinami parmezánu. Podáváme s bramborovou kaší a rukolou, kterou ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem.