Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 20 min.

Pečená krkovice s čočkou

Využijte ověřený recept Romana Pauluse na pečenou krkovici s čočkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Vepřová krkovice

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 stroužky česneku
  • kmín celý Mikado
  • 1 cibule
  • 500 ml vody

Čočka

  • rostlinný olej Promienna
  • 200 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • 2 polév. lž. sladké mleté papriky Mikado
  • 200 g čočky Cornfarm
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 4 bobkové listy Mikado
  • listová petržel
  • tyčový mixér
  • zapékací mísa s pokličkou
  • lis na česnek

POSTUP

Vepřová krkovice

Krkovici vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme 4 prolisované stroužky česneku, které do masa vmasírujeme, a posypeme kmínem. Přidáme 1 cibuli nakrájenou na nudličky, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou a posledních 30 minut bez pokličky.

Čočka

Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer. Přidáme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nakrájené na menší kousky a restujeme doměkka (asi 15 minut). Přidáme rajčata a sladkou papriku, necháme krátce probublat a přidáme čočku. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Tyčovým mixérem rozmixujeme část čočky, tím se pokrm zahustí. Na závěr čočku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Servírování

Upečenou krkovici necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou čočkou a pečenou cibulí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU