Maso očistíme, osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a zprudka orestujeme v rozpálené pánvi s olejem ze všech stran.
Tip: Prošpikované maso je šťavnatější. Zkoukněte vychytávky na špikování masa v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jakmile se maso opéká, do hrnce s vodou nakrájíme 4 mrkve na větší kusy, 3 řapíky celeru, 1 cibuli na čtvrtiny a přidáme nové koření, celý pepř a 4 bobkové listy. Opečené maso přendáme do hrnce s vodou a zeleninou, přikryjeme poklicí a necháme vařit přibližně 2 hodiny doměkka.
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a do hrnce přidáme i 4 bobkové listy. Po chvíli přikryjeme poklicí a necháme vařit. Mezitím do pánve, ve které jsme opekli maso, přilijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájené kousky slaniny, mrkve i celeru. Ochutíme solí, pepřem a opékáme. Přihodíme nadrobno nasekané stroužky česneku a cibule. Do základu přisypeme kari a znova chvíli restujeme. Přidáme rajčata z konzervy, trochu vody a podle potřeby dochutíme.
Hotovou čočku scedíme. Přidáme do omáčky a dusíme doměkka. Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi s olejem z obou stran.
Hovězí plec servírujeme s porcí čočkového ragú, polníčkem a opečenou bagetou.
Tip: Pro variantu bez lepku podávejte s bezlepkovým pečivem.