Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umytou a osušenou krkovici nakrájíme na plátky a naklepeme na tenko přikryté potravinovou fólií. Ochutíme solí a pepřem. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během pečení nestahovalo. Na každý kus masa postupně rozložíme dlouhý plátek sýra, pomocí škrabky nakrájenou mrkev a petržel a lístky bazalky. Maso pevně zarolujeme a závitky uzavřeme párátky tak, aby během pečení držely svůj tvar. Závitky opečeme na oleji ze všech stran do zlatohněda. Potom přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Zalijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Závitky přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Maso během pečení poléváme výpekem.
Očištěnou mrkev s petrželí nakrájíme na menší kousky. Růžičkovou kapustu očistíme a umyjeme. Připravenou zeleninu blanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě, přecedíme a necháme okapat. V hlubší pánvi nebo woku zahřejeme olivový olej a krátce opečeme česnek nakrájený na plátky. Přidáme blanšírovanou zeleninu, sůl, pepř, tymián a kousek másla. Promícháme a krátce orestujeme.
Na restovanou zeleninu položíme závitky zbavené párátek a nakrájené na plátky. Jídlo nakonec pokapeme výpekem.