Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce uvaříme natvrdo (vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut), necháme trochu vychladnout a oloupeme.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obložíme špalíčkem klobásy, slaniny, měsíčkem cibule, půlkou vařeného vejce a nakládanou okurkou. Zavineme, obtočíme provázkem, zavážeme, osolíme a opepříme.
Ptáčky opečeme v hrnci s rozehřátým sádlem prudce dozlatova a vyndáme z kastrolu. Na výpeku restujeme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nadrobno do zlatova. Přidáme bobkový list, hořčici a podlijeme vývarem. Ptáčky vložíme zpět a pod pokličkou dusíme do měkka v troubě rozpálené na 160 °C asi 2 hodiny.
Ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky připravíme tmavou jíšku.
Tip: Jak připravit jíšku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z omáčky, kterou zahustíme připravenou jíškou, provaříme 15-20 minut, poté rozmixujeme a procedíme. Omáčku dochutíme podle potřeby pepřem, solí a lákem z okurek.
Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Podáváme kopeček rýže s omáčkou a rozkrojeným závitkem zbaveným provázku. Ozdobíme čerstvou listovou petrželí.