Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Silvestrovské cordon bleu

Užijte si Silvestra s Kuchyní Lidlu a připravte cordon bleu z vepřového masa se šunkou a sýrem podle Romana Pauluse. Další recepty najdete na kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cordon bleu

  • 400 g vepřových řízků z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g výběrové šunky Pikok
  • 100 g plátků goudy Bluedino
  • 100 g hladké mouky Castello na obalování
  • 2 × vejce “M“ na obalování
  • 100 g strouhanky Castello na obalování
  • řepkový olej Promienna nebo přepuštěné máslo na smažení
  • divoké brusinky Freshona na podávání
  • 1 × citron na podávání

Brambory

  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce másla
  • 2 × lžíce vody
  • listová petržel

Bramborová kaše

  • 200 g brambor
  • 50 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce másla Pilos

Koktejlová omáčka

  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • 3 × lžíce jemného kečupu ve skle Mikado
  • 1 × lžíce strouhaného křenu Mikado
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • palička na maso
  • lis na brambory
  • alobal
  • potravinová fólie

POSTUP

Řízky

Vepřové maso naklepeme přes fólii na tenký plátek, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme šunku a sýr, zarolujeme, zabalíme do potravinové fólie a alobalu a necháme zamrazit. Po zamražení rolády vyndáme a necháme krátce povolit v lednici (asi 45 minut). Nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm) a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Ve vajíčku a strouhance obalujeme dvakrát, čímž se vytvoří silnější vrstva obalení, která zabrání vytékání sýru při smažení. V rozpálené pánvi s olejem smažíme dozlatova.

Brambory

Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), poté oloupeme a nakrájíme na kostky. Do pánve nalijeme trochu vody a přidáme máslo, které necháme trochu rozehřát. Přidáme brambory a počkáme, až se vytvoří emulze. Přisypeme nasekanou listovou petržel a promícháme.

Bramborová kaše

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, poté scedíme a propasírujeme. Do menšího hrnce nalijeme mléko a smetanu, přidáme propasírované brambory a máslo, osolíme a vymícháme na hladkou kaši.

Koktejlová omáčka

Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.

Servírování

Pokrm můžeme podávat jako jednohubky nebo hlavní chod. Jednohubky servírujeme s bramborovou kaší, koktejlovou omáčkou nebo divokými brusinkami. Každý kousek ozdobíme smaženou listovou petrželí. Hlavní chod podáváme s petrželovými bramborami, doplníme citronem a smaženou listovou petrželí. Hodí se také lehký bramborový nebo listový salát.

Tip: Jak se připravuje koktejlová omáčka nebo bramborová kaše, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.