Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Brambory pečené v popelu zná skoro každý. Už jste z nich ale zkusili vyrobit salát? Kromě celých brambor stačí do alobalu zabalit i celé neloupané cibule a společně jim dopřát hodinku mezi žhavými uhlíky. Samotný cibulovo-bramborový salát pak doplní dresink z dijonské hořčice a medu, kozí sýr a sušená rajčata.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 774 kJ / 902 kcal
Bílkoviny
23,80 g
Tuky
56,00 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
5,00 g
Sacharidy
80,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory a cibuli důkladně očistíme, avšak neloupeme. Každou bramboru a cibuli zvlášť zabalíme do listu alobalu s trochou oleje a velkou špetkou soli.
02.Všechny balíčky zahrabeme do žhavého popela a pečeme asi hodinu doměkka.
Pokud oheň již dohasíná, zahrabte zeleninu do vyhasínajícího uhlí. Pokud je chcete připravit ještě během večera, můžete ohniště poposunout ke straně a do vyhřátého místa a dostatku žhavého uhlí zahrabat brambory vedle aktivního ohně.
03.V míse promícháme hořčici, med, jablečný ocet, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
04.Po upečení zeleninu necháme lehce vychladnout, vyndáme z alobalu, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na menší kusy a přidáme k předpřipravenému dresinku. Řádně promícháme.
05.Servírujeme ideálně jako hlavní chod a na talíři dokončíme sušenými rajčaty, kozím sýrem a hrstí rukoly. Nakonec zakápneme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT