Brambory a cibuli důkladně očistíme, avšak neloupeme. Každou bramboru a cibuli zvlášť zabalíme do listu alobalu s trochou oleje a velkou špetkou soli.
Všechny balíčky zahrabeme do žhavého popela a pečeme asi hodinu doměkka.
Tip: Pokud oheň již dohasíná, zahrabte zeleninu do vyhasínajícího uhlí. Pokud je chcete připravit ještě během večera, můžete ohniště poposunout ke straně a do vyhřátého místa a dostatku žhavého uhlí zahrabat brambory vedle aktivního ohně.
V míse promícháme hořčici, med, jablečný ocet, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
Po upečení zeleninu necháme lehce vychladnout, vyndáme z alobalu, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na menší kusy a přidáme k předpřipravenému dresinku. Řádně promícháme.
Servírujeme ideálně jako hlavní chod a na talíři dokončíme sušenými rajčaty, kozím sýrem a hrstí rukoly. Nakonec zakápneme olivovým olejem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 863 kcal, 21 g bílkovin, 74 g sacharidů, 52 g tuků.