Salát z brambor a cibule pečených v popelu

play Přehrát video recept
Salát z brambor a cibule pečených v popelu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Brambory pečené v popelu zná skoro každý. Už jste z nich ale zkusili vyrobit salát? Kromě celých brambor stačí do alobalu zabalit i celé neloupané cibule a společně jim dopřát hodinku mezi žhavými uhlíky. Samotný cibulovo-bramborový salát pak doplní dresink z dijonské hořčice a medu, kozí sýr a sušená rajčata.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × velká cibule
  • 1 kg velké brambory
  • sůl
  • 50 ml panenský slunečnicový olej
  • 4 × lžíce dijonská hořčice
  • 2 × lžíce med
  • 4 × lžíce jablečný ocet
  • 4 × lžíce citronová šťáva
  • 100 ml panenský olivový olej
  • pepř
  • 100 g sušená rajčata
  • 300 g čerstvý kozí sýr
  • 2 × hrst čerstvá rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 774 kJ / 902 kcal

Bílkoviny

23,80 g

Tuky

56,00 g

Vláknina

12,00 g

Sůl

5,00 g

Sacharidy

80,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory a cibuli důkladně očistíme, avšak neloupeme. Každou bramboru a cibuli zvlášť zabalíme do listu alobalu s trochou oleje a velkou špetkou soli.

02.Všechny balíčky zahrabeme do žhavého popela a pečeme asi hodinu doměkka.

Pokud oheň již dohasíná, zahrabte zeleninu do vyhasínajícího uhlí. Pokud je chcete připravit ještě během večera, můžete ohniště poposunout ke straně a do vyhřátého místa a dostatku žhavého uhlí zahrabat brambory vedle aktivního ohně.

03.V míse promícháme hořčici, med, jablečný ocet, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.

04.Po upečení zeleninu necháme lehce vychladnout, vyndáme z alobalu, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na menší kusy a přidáme k předpřipravenému dresinku. Řádně promícháme.

05.Servírujeme ideálně jako hlavní chod a na talíři dokončíme sušenými rajčaty, kozím sýrem a hrstí rukoly. Nakonec zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo