Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Salát z brambor a cibule pečených v popelu

Brambory pečené v popelu zná skoro každý. Už jste z nich ale zkusili vyrobit salát? Kromě celých brambor stačí do alobalu zabalit i celé neloupané cibule a společně jim dopřát hodinku mezi žhavými uhlíky. Samotný cibulovo-bramborový salát pak doplní dresink z dijonské hořčice a medu, kozí sýr a sušená rajčata.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × velká cibule
  • 1 kg velké brambory
  • sůl
  • 50 ml panenský slunečnicový olej
  • 4 × lžíce dijonská hořčice
  • 2 × lžíce med
  • 4 × lžíce jablečný ocet
  • 4 × lžíce citronová šťáva
  • 100 ml panenský olivový olej
  • pepř
  • 100 g sušená rajčata
  • 300 g čerstvý kozí sýr
  • 2 × hrst čerstvá rukola
  • alobal
  • vyhasínající oheň
  • mísa

POSTUP

Brambory a cibuli důkladně očistíme, avšak neloupeme. Každou bramboru a cibuli zvlášť zabalíme do listu alobalu s trochou oleje a velkou špetkou soli.

Všechny balíčky zahrabeme do žhavého popela a pečeme asi hodinu doměkka.

Tip: Pokud oheň již dohasíná, zahrabte zeleninu do vyhasínajícího uhlí. Pokud je chcete připravit ještě během večera, můžete ohniště poposunout ke straně a do vyhřátého místa a dostatku žhavého uhlí zahrabat brambory vedle aktivního ohně.

V míse promícháme hořčici, med, jablečný ocet, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.

Po upečení zeleninu necháme lehce vychladnout, vyndáme z alobalu, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na menší kusy a přidáme k předpřipravenému dresinku. Řádně promícháme.

Servírujeme ideálně jako hlavní chod a na talíři dokončíme sušenými rajčaty, kozím sýrem a hrstí rukoly. Nakonec zakápneme olivovým olejem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 863 kcal, 21 g bílkovin, 74 g sacharidů, 52 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.