Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí řízky pečené v popelu

Šéfkuchař Roman Paulus miluje vysedávání u ohně, a tak připravil recept na jídlo, ke kterému kromě surovin, ohně a kousku alobalu vlastně nic jiného nepotřebujete. Je třeba akorát rozprostřít alobal, vymazat ho olejem a naskládat na něj předvařené brambory, kuřecí (nebo krůtí) stehenní řízky a nakonec i olivy, bylinky nebo cherry rajčata. Balíček pak stačí přikrýt popelem a následujících třicet minut si užívat žár ohně – žhavý popel se totiž o celé vaření postará za vás.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g předvařené brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 150 g cherry rajčata
  • 30 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • silnostěnný alobal
  • oheň (uhlíky v hasnoucím ohni)

POSTUP

Předem si předvaříme omyté brambory ve slupce a nakrájíme na kolečka.

Tip: Skvěle se hodí i brambory z popela nebo pečené v ohni v seně z předchozího dne. Jak na brambory v seně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Silnostěnný alobal rozložíme na pracovní plochu a pokapeme ho olivovým olejem. 

Následně postupně navrstvíme předvařené brambory ve slupce, sůl, kuřecí maso, sůl a pepř, poloviny cherry rajčat, pokrájené olivy a čerstvou bazalku. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme trochou soli a celý balíček z alobalu dobře uzavřeme.

Dohořívající ohniště rozhrneme a připravíme lůžko ze žhavých uhlíků obklopené dohořívajícími polínky. Do něj vložíme balíček, zahrneme několika uhlíky a necháme v ohni dusit asi 30 minut.

Hotový balíček vyjmeme z ohně, opatrně rozbalíme a podáváme.

Tip: Můžete udělat jeden veliký balíček či jednoporcové dávky s jedním řízkem a přílohou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 184 kcal, 21 g bílkovin, 14 g sacharidů, 4 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.