Předem si předvaříme omyté brambory ve slupce a nakrájíme na kolečka.
Tip: Skvěle se hodí i brambory z popela nebo pečené v ohni v seně z předchozího dne. Jak na brambory v seně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Silnostěnný alobal rozložíme na pracovní plochu a pokapeme ho olivovým olejem.
Následně postupně navrstvíme předvařené brambory ve slupce, sůl, kuřecí maso, sůl a pepř, poloviny cherry rajčat, pokrájené olivy a čerstvou bazalku. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme trochou soli a celý balíček z alobalu dobře uzavřeme.
Dohořívající ohniště rozhrneme a připravíme lůžko ze žhavých uhlíků obklopené dohořívajícími polínky. Do něj vložíme balíček, zahrneme několika uhlíky a necháme v ohni dusit asi 30 minut.
Hotový balíček vyjmeme z ohně, opatrně rozbalíme a podáváme.
Tip: Můžete udělat jeden veliký balíček či jednoporcové dávky s jedním řízkem a přílohou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 184 kcal, 21 g bílkovin, 14 g sacharidů, 4 g tuků.