Kuchyně
Italská, Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Šéfkuchař Roman Paulus miluje vysedávání u ohně, a tak připravil recept na jídlo, ke kterému kromě surovin, ohně a kousku alobalu vlastně nic jiného nepotřebujete. Je třeba akorát rozprostřít alobal, vymazat ho olejem a naskládat na něj předvařené brambory, kuřecí (nebo krůtí) stehenní řízky a nakonec i olivy, bylinky nebo cherry rajčata. Balíček pak stačí přikrýt popelem a následujících třicet minut si užívat žár ohně – žhavý popel se totiž o celé vaření postará za vás.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 068 kJ / 256 kcal
Bílkoviny
21,70 g
Tuky
12,60 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
13,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Předem si předvaříme omyté brambory ve slupce a nakrájíme na kolečka.
Skvěle se hodí i brambory z popela nebo pečené v ohni v seně z předchozího dne. Jak na brambory v seně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Silnostěnný alobal rozložíme na pracovní plochu a pokapeme ho olivovým olejem.
03.Následně postupně navrstvíme předvařené brambory ve slupce, sůl, kuřecí maso, sůl a pepř, poloviny cherry rajčat, pokrájené olivy a čerstvou bazalku. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme trochou soli a celý balíček z alobalu dobře uzavřeme.
04.Dohořívající ohniště rozhrneme a připravíme lůžko ze žhavých uhlíků obklopené dohořívajícími polínky. Do něj vložíme balíček, zahrneme několika uhlíky a necháme v ohni dusit asi 30 minut.
05.Hotový balíček vyjmeme z ohně, opatrně rozbalíme a podáváme.
Můžete udělat jeden veliký balíček či jednoporcové dávky s jedním řízkem a přílohou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT