Kuřecí řízky pečené v popelu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šéfkuchař Roman Paulus miluje vysedávání u ohně, a tak připravil recept na jídlo, ke kterému kromě surovin, ohně a kousku alobalu vlastně nic jiného nepotřebujete. Je třeba akorát rozprostřít alobal, vymazat ho olejem a naskládat na něj předvařené brambory, kuřecí (nebo krůtí) stehenní řízky a nakonec i olivy, bylinky nebo cherry rajčata. Balíček pak stačí přikrýt popelem a následujících třicet minut si užívat žár ohně – žhavý popel se totiž o celé vaření postará za vás.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g předvařené brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 150 g cherry rajčata
  • 30 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × snítka čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 068 kJ / 256 kcal

Bílkoviny

21,70 g

Tuky

12,60 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

13,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Předem si předvaříme omyté brambory ve slupce a nakrájíme na kolečka.

Skvěle se hodí i brambory z popela nebo pečené v ohni v seně z předchozího dne. Jak na brambory v seně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Silnostěnný alobal rozložíme na pracovní plochu a pokapeme ho olivovým olejem. 

03.Následně postupně navrstvíme předvařené brambory ve slupce, sůl, kuřecí maso, sůl a pepř, poloviny cherry rajčat, pokrájené olivy a čerstvou bazalku. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme trochou soli a celý balíček z alobalu dobře uzavřeme.

04.Dohořívající ohniště rozhrneme a připravíme lůžko ze žhavých uhlíků obklopené dohořívajícími polínky. Do něj vložíme balíček, zahrneme několika uhlíky a necháme v ohni dusit asi 30 minut.

05.Hotový balíček vyjmeme z ohně, opatrně rozbalíme a podáváme.

Můžete udělat jeden veliký balíček či jednoporcové dávky s jedním řízkem a přílohou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo