Roman Paulus
Doba přípravy50 min.

Brambory v seně pečené v ohni

Vůně ohně a pečených brambor jsou něco, co k létu neodmyslitelně patří. A jsou ještě lepší, když se nad ohništěm vinou dohromady. Zatímco klasické brambory v alobalu už připravoval snad každý, brambory v seně jsou jednoduchá pochoutka, kterou stojí za to vyzkoušet. Budete potřebovat jen rozpálené ohniště, litinový hrnec a samozřejmě brambory a seno. Seno dodá bramborám skvělou vůni a chuť a rozpálené uhlíky okolo hrnce se postarají o to, aby byly brambůrky krásně propečené a měkké. Podávat je pak můžete jen tak – se slaninou nebo podmáslím – nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • malé syrové brambory

POSTUP

Litinový hrnec vysteleme senem. Na seno položíme omyté malé brambory tak, aby byly obklopené senem a nedotýkaly se stěn hrnce. Přiklopíme poklicí a ujistíme se, že žádné stéblo nevykukuje z hrnce ven, celý obsah by nám totiž potom mohl shořet.

Tip: Pokud nemáte poklici na hrnec, zabalte jej do alobalu.

Celý hrnec umístíme do rozžhavených uhlíků, které nahrneme také okolo hrnce a případně i navrch. Pečeme přibližně 45–50 minut. Pokud uhlíky tak dlouho nevydrží žhavé, postupně přitápíme.

Hotové brambory opatrně z hrnce vyndáme a podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu ke grilovanému masu. 

Tip: Výborné jsou na ohni pečené brambory s bryndzou, kdy hotové brambory rozevřeme a puklinu naplníme uzenou slaninou, bryndzou a nasekanou lahůdkovou cibulkou.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.