Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Brambory v popelu patrně vyzkoušel už každý, ale ve žhavých uhlících snadno připravíte i dezert – jak dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Roman Paulus. Ten využil ohniště k přípravě ananasu pečeného v popelu. Jako základ budete potřebovat ananas vcelku a také dost času – minimálně tři hodiny. Za čekání ale budete odměněni výborným šťavnatým tropickým ovocem, které si nejvíce vychutnáte se smetanovou omáčkou s whisky a porcí vanilkové zmrzliny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 211 kJ / 528 kcal
Bílkoviny
5,90 g
Tuky
30,30 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
0,13 g
Sacharidy
51,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celý neloupaný ananas vložíme do vyhasínajícího ohniště, dobře zahrabeme do žhavého popela a necháme minimálně 3 hodiny péct.
Upečený ananas bude na povrchu černý a spálený. Toho se nelekejte, po oloupání bude uvnitř stále žlutý a šťavnatý.
02.Po upečení ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
03.Litinovou pánev nad ohněm rozpálíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Následně přilijeme smetanu, whisky a vaříme do zhoustnutí.
04.Nakrájený ananas podáváme přelitý omáčkou, s kopečkem vanilkové zmrzliny a posypaný praženými špalíčky mandlí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT