Ananas v popelu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Brambory v popelu patrně vyzkoušel už každý, ale ve žhavých uhlících snadno připravíte i dezert – jak dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Roman Paulus. Ten využil ohniště k přípravě ananasu pečeného v popelu. Jako základ budete potřebovat ananas vcelku a také dost času – minimálně tři hodiny. Za čekání ale budete odměněni výborným šťavnatým tropickým ovocem, které si nejvíce vychutnáte se smetanovou omáčkou s whisky a porcí vanilkové zmrzliny. 

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × ananas
  • 100 g krupicový cukr
  • 350 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 ml whisky
  • 300 g vanilková zmrzlina Bon Gelati
  • 60 g restované špalíčky mandlí
  • 1 × snítka bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 211 kJ / 528 kcal

Bílkoviny

5,90 g

Tuky

30,30 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

0,13 g

Sacharidy

51,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Celý neloupaný ananas vložíme do vyhasínajícího ohniště, dobře zahrabeme do žhavého popela a necháme minimálně 3 hodiny péct.

Upečený ananas bude na povrchu černý a spálený. Toho se nelekejte, po oloupání bude uvnitř stále žlutý a šťavnatý.

02.Po upečení ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

03.Litinovou pánev nad ohněm rozpálíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Následně přilijeme smetanu, whisky a vaříme do zhoustnutí.

04.Nakrájený ananas podáváme přelitý omáčkou, s kopečkem vanilkové zmrzliny a posypaný praženými špalíčky mandlí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo