Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Ananas v popelu

Brambory v popelu patrně vyzkoušel už každý, ale ve žhavých uhlících snadno připravíte i dezert – jak dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Roman Paulus. Ten využil ohniště k přípravě ananasu pečeného v popelu. Jako základ budete potřebovat ananas vcelku a také dost času – minimálně tři hodiny. Za čekání ale budete odměněni výborným šťavnatým tropickým ovocem, které si nejvíce vychutnáte se smetanovou omáčkou s whisky a porcí vanilkové zmrzliny. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × ananas
  • 100 g krupicový cukr
  • 350 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 ml whisky
  • 300 g vanilková zmrzlina Bon Gelati
  • 60 g restované špalíčky mandlí
  • 1 × snítka bazalka

POSTUP

Celý neloupaný ananas vložíme do vyhasínajícího ohniště, dobře zahrabeme do žhavého popela a necháme minimálně 3 hodiny péct.

Tip: Upečený ananas bude na povrchu černý a spálený. Toho se nelekejte, po oloupání bude uvnitř stále žlutý a šťavnatý.

Po upečení ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Litinovou pánev nad ohněm rozpálíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Následně přilijeme smetanu, whisky a vaříme do zhoustnutí.

Nakrájený ananas podáváme přelitý omáčkou, s kopečkem vanilkové zmrzliny a posypaný praženými špalíčky mandlí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 507 kcal, 6 g bílkovin, 47 g sacharidů, 29 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.